Speeldag 3 seizoen 2024-2025

Geplaatst op October 1, 2024 door Maarten Kerkhof.

🕐 Een verslag van de derde speelronde!

(𝟮𝗱𝗲 đ—Ŋđ—ŋđ—ŧ𝘃. 𝗔) 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗔 – 𝗧𝗧𝗖 𝗞𝘂𝘂đ—ŋđ—ģ𝗲 𝗕 𝟭𝟰-đŸŦ𝟮 ✅

Voor de derde week op een rij hadden de tegenstanders van onze A-ploeg geen schijn van een kans. Na drie speeldagen verloor Torhout A zelfs nog maar zeven wedstrijden. Ook Kuurne B (2x C4, C6 en E2) leverde geen enkel probleem op. Jordy Caes (C4) won net als Aurelio Zutterman (C4) alle vier zijn wedstrijden. Jonas Vanheers (C2) en Xavier Melis (C4) wonnen drie partijen en verloren enkel van dezelfde C4. De bezoekers wonnen over de ganse avond slechts negen sets. Het moet gezegd zijn: deze reeks is de meest gunstige van de twee en de top twee moet bijgevolg zeker lukken dit seizoen. Zaterdag trekt de A-ploeg naar Lauwe!

(𝟮𝗱𝗲 đ—Ŋđ—ŋđ—ŧ𝘃. 𝗕) 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗕 – 𝗧𝗧𝗖 𝗭𝗮đ—ģ𝗱𝘃đ—ŧđ—ŧđ—ŋ𝗱𝗲 𝗗 đŸŦ𝟴-đŸŦ𝟴

De B-ploeg heeft haar start in Tweede Provinciale zeker niet gemist na de titel in Derde. Op speeldag 1 werd gewonnen, op speeldag 2 nipt verloren tegen een titelkandidaat en nu zelfs gelijk gespeeld tegen een andere titelkandidaat. Zandvoorde D (C0, C4, C6 en D0) stelde zich ietwat zwakker op dan de voorbije weken en dacht misschien zo het varkentje te wassen tegen onze B-ploeg. Maar bij een 07-05 voorsprong leek Torhout met de winst te gaan lopen. Uiteindelijk werd het toch een billijk gelijkspel. Yoshi Ghyoot (C4) en Gust Swaenepoel (C4) wonnen drie wedstrijden. Gust won bijvoorbeeld van de C0. Maarten Kerkhof (C6) en een ietwat zieke Christof Vermeersch (D0) wonnen allebei van de D0.

(đŸ¯đ—ąđ—˛ đ—Ŋđ—ŋđ—ŧ𝘃. 𝗕) 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗖 – 𝗧𝗧𝗖 đ—ĸđ—ŧ𝘀𝘁𝗲đ—ģ𝗱𝗲 𝗗 đŸŦđŸŗ-đŸŦđŸĩ

De C-ploeg ging voor de tweede week nipt onderuit tegen een titelkandidaat, nu Oostende D (C6, 2x D0 en D2). Erg spijtig, maar het toont aan dat elke enkele tegenstander op zijn hoede zal en moet zijn voor onze C-ploeg. Wietse Ghesquiere (D0) kende een uitstekende dag en won van twee D0’s en een D2. Justine Busschaert (D6) bevestigde dan weer haar supervorm met winst tegen twee D0’s! Sander Vandenbeele (D0) en Hristo Despeghel (D2) wonnen tenslotte elk ÊÊn partij. We kunnen concluderen dat de B-reeks in Derde Provinciale toch wel de sterkste is. De C-ploeg zal bijgevolg heel wat leuke wedstrijden spelen dit seizoen, en misstaat zeker niet in deze mooie reeks!

(đŸ¯đ—ąđ—˛ đ—Ŋđ—ŋđ—ŧ𝘃. 𝗔) 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗗 – 𝗧𝗧𝗖 đ—ĸđ—ŧ𝘀𝘁𝗲đ—ģ𝗱𝗲 𝗙 đŸŦ𝟱-𝟭𝟭

Het doel van de D-ploeg is dit seizoen het behoud. Na de onverwachte zege in Sint-Denijs was er alvast wat minder druk voor de wedstrijd tegen Oostende F (3x D6 en E2). Op papier zat puntengewin er zeker in, maar we moeten eerlijk zijn dat de bezoekers een terechte zege boekten. Peter Vanheers (D6) won twee matchen, waaronder ÊÊn D6. Een zieke Arne Huyst (D6), Quinten Meganck (E2) en Sara Verplancke (E4) wonnen allen van de E2. Opvallend: zaterdag speelt de D-ploeg opnieuw tegen Oostende, nu tegen hun sterke C-ploeg aan het zeetje. Misschien kan hier individueel wel gestunt worden. Ze zullen niet alleen zijn, want ook de B-ploeg trekt naar Oostende.

(𝟰𝗱𝗲 đ—Ŋđ—ŋđ—ŧ𝘃. 𝗔) 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗘 – 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ļ𝗲𝗹𝘁 𝗕 đŸŦđŸ¯-đŸ­đŸ¯ 📸

De E-ploeg mocht thuis de B-ploeg van Tielt ontvangen (2x D6 en 2x E4). De bezoekers gaan dit seizoen voor de titel na hun degradatie van vorig seizoen en boekten dus geen onlogische zege in Torhout. Toch vielen er enkele mooie prestaties te noteren. Sterre Adam (E4) won naast de E4 hÊÊl knap van een D6 met 3-0, proficiat! Wiebe Vanclooster (E4) won ook van een E4 en verloor pas in een belle van een D6. Patrick Ghyoot (E6) en Wannes Dewulf (E6) speelden tegen vier hogere klassementen en hadden bijgevolg niks te verliezen. Ze beleefden een leerrijke avond. Komende zaterdag staat er wel een belangrijke match tegen Koekelare op het programma. Voor het behoud misschien wel van cruciaal belang.

(𝟱𝗱𝗲 đ—Ŋđ—ŋđ—ŧ𝘃. 𝗕) 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗙 – 𝗩đ—ŋđ—ļ𝗷 𝗕

De F-ploeg kende haar eerste van in totaal vier bye’s dit seizoen. Komende zaterdag trekken ze naar Oostduinkerke (G), een verre maar mooie verplaatsing!

(𝟭𝘀𝘁𝗲 đ—Ŋđ—ŋđ—ŧ𝘃. 𝗱𝗮đ—ē𝗲𝘀) 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗔 – 𝗧𝗧𝗖 𝗭𝗮đ—ģ𝗱𝘃đ—ŧđ—ŧđ—ŋ𝗱𝗲 𝗕 𝟭đŸŦ-đŸŦđŸŦ ✅

(𝟭𝘀𝘁𝗲 đ—Ŋđ—ŋđ—ŧ𝘃. 𝗱𝗮đ—ē𝗲𝘀) 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗔 – 𝗧𝗧𝗖 𝗭𝗮đ—ģ𝗱𝘃đ—ŧđ—ŧđ—ŋ𝗱𝗲 𝗔 𝟭đŸŦ-đŸŦđŸŦ ✅

In het vorige verslag ontbrak de tweede wedstrijd van de damesploeg, dus daarom nu twee vliegen in ÊÊn klap. En we kunnen kort zijn: Torhout won 2x met 10-0 met slechts 2 verloren sets. Justine Busschaert (C6), Sara Verplancke (D2), Sam Devos (D2), Sterre Adam (D4) en Camille Vanthieghem (D4) lieten zich dus niet verrassen. Al moeten we eerlijk zijn: de tegenstand was erg matig en afgelopen weekend zelf niet volledig. Toch wat spijtig voor de competitie. Kunnen onze dames voor de titel gaan?