Provinciaal criterium klassementensreeksen

Geplaatst op November 5, 2023 door Maarten Kerkhof.

🔵⚫ Maar liefst elf spelers van TTC Torhout namen afgelopen zondag deel aan het Provinciaal Criterium Klassementsreeksen in Schiervelde. Geen enkele andere club had meer vertegenwoordigers dan blauw-zwart, nogmaals een teken dat onze club in de lift zit. Naast het mooie aantal deelnemers, werden er ook prima resultaten geboekt. Een overzicht…

🏆 Sam Devos was dominant bij de dames NG. Ze won alle vijf haar wedstrijden en pakte logischerwijs goud in haar reeks. Haar E6-klassement lijkt nu al zo goed als binnen, proficiat Sam! Haar zus Saar Devos nam trouwens ook deel aan dezelfde reeks, voor haar was het een goede leerschool.

🥇 Ook Sara Verplancke pakte goud in haar reeks (dames D4-D6). Ze won vier van haar vijf wedstrijden. Leuk feitje: Sara kroonde zich vorig seizoen tot provinciaal kampioen bij de dames NG en heeft duidelijk nog veel in haar mars. Deze reeks werd trouwens gedomineerd door TTC Torhout: Drie van de zes deelnemers kwamen van onze club. Camille Vanthieghem won sterk drie wedstrijden en haalde het knap van Sara, terwijl Sterre Adam mooi twee matchen won.

🥉 De derde medaille kwam op naam te staan van Wannes Dewulf bij de heren NG. Wannes won zijn poule van vijf (drie zeges op vier matchen) en zou uiteindelijk brons pakken in de kleine finale. Wannes mogen we gerust katapulteren tot één van de sterkere NG’s van de provincie, proficiat!

🏓 Hristo Despeghel (D2) en Sander Vandenabeele (D2) kenden wisselend succes in de D-open. Hristo won één van zijn drie wedstrijden, terwijl Sander de helft van zijn partijen won. Hij kwam uiteindelijk enkele sets tekort om door te stoten. Bij de heren C namen Jordy Caes (C2), Jonas Vanheers (C4) en Yoshi Ghyoot (C6) deel. Jordy eindigde tweede en zou in de volgende ronde uitgeschakeld worden door een C0. Yoshi werd knap derde in zijn poule van vijf en won van een C2. Jonas werd ook derde en won eveneens van een C2.