Provinciaal kampioenschap

Geplaatst op January 11, 2022 door Maarten Kerkhof.

🏆 Ook TTC Torhout liet zich opmerken op het Provinciaal Kampioenschap afgelopen weekend! In totaal waren er 14 inschrijvingen, een mooi aantal gezien de blok momenteel volop bezig is voor een deel van onze spelers. In totaal kon Torhout vier medailles wegkapen: drie keer zilver en één keer brons. Of met andere woorden: bijna één op de drie inschrijvingen leverde een medaille op, een knap gemiddelde!


Gust Swaenepoel (D6) nam vier inschrijvingen voor zijn rekening en werd toch wel dé man van het weekend voor TTC Torhout. In enkel heren juniors eindigde hij knap zesde op twintig inschrijvingen. Gust verloor pas in de kwartfinale tegen de latere finalist (C2) dus hij kan zich zeker niks kwalijk nemen. In dubbel heren -21 pakte hij samen met onze trainer Thomas Vanacker (Houthulst) zilver! In de finale haalden ze zelfs knap een set tegen een B4 en C0. Bij enkel heren D zorgde Gust voor een enorme stunt door de finale te halen. Als D6 pakte hij zilver en had hij slechts één set tekort voor de titel. Op zijn pad naar de finale klopte hij 2 D0’s en 2 D2’s. Een ongelooflijke prestatie van Gust (D6) die echt in bloedvorm was. Zijn zilveren medaille was dan ook dik verdiend! Verder speelde hij nog mee in dubbel heren D (tiende plek).


Lukas Pozzolo (NG) nam deel aan drie reeksen, onze speler van de maand november was duidelijk gemotiveerd. Lukas pakte samen met Lisa-Marie Vael (Houthulst) zilver in NG gemengd dubbel. Lukas nam ook deel aan dubbel D heren juniors en aan enkel NG. Hij kan terugblikken op een erg leerrijke zaterdag. Proficiat Lukas met de zilveren medaille! Volgend jaar komt hij hoogstwaarschijnlijk terug als E6!


Kamil Wojcik (C6) schreef zich in voor twee reeksen. In dubbel heren C eindigde hij met Damian Sumislawski (Wielsbeke) op een elfde plek op zeventien inschrijvingen, best mooi! In enkel heren C deed Kamil het nog beter. Hij moest zich pas in de kwartfinale gewonnen geven tegen de latere winnaar (C0). Op die manier pakte Kamil als C4 de vierde plek, en dat op 34 inschrijvingen. Kamil versloeg 2 C0’s en een C4, bravo!


Christof Vermeersch (D4) en Hristo Despeghel (D4) namen samen deel aan dubbel heren D en ook apart aan respectievelijk de enkel heren D en enkel heren D4-D6. Christof Vermeersch pakte knap zilver in de enkelreeks na twee zeges op drie wedstrijden. Hij versloeg onder meer een D4, proficiat! Hristo deed het ook voortreffelijk in de D-open. Hij overleefde de poulefase na winst tegen D0 en D4. In de 1/16de finale bleek de D0 en latere halve finalist te sterk. In dubbel heren D werden ze helaas uitgeschakeld in de eerste ronde, maar het bleek dus wel een goede opwarming voor de middagaffiches!


Jonas Vanheers (C4) en Maarten Kerkhof (D0) schreven zich in voor de enkelreeks op zondag. Jonas Vanheers overleefde knap de poulefase in enkel heren C na winst tegen een C6 en een C0! Pas in de 1/16de finale moest hij het onderspit delven tegen een C2. Maarten Kerkhof won zijn reeks in enkel heren D na winst tegen 2x D2 en D4. In de 1/16e finale versloeg hij een D0. In de kwartfinale stond hij oog in oog met ploegmaat Gust Swaenepoel, een leuk duel dus. Toen stond het al vast dat Torhout sowieso met één medaille naar huis ging. Gust Swaenepoel stootte terecht door en Maarten eindigde uiteindelijk knap zesde op 32 deelnemers. Zowel Jonas als Maarten mogen terugblikken op een succesvolle zondag.


TTC Torhout wil iedereen bedanken die het mogelijk maakte dit Provinciaal Kampioenschap in moeilijke (corona)omstandigheden te organiseren. Verder feliciteren we ook alle andere medaillewinnaars van de andere clubs! Hieronder zie je de foto’s van onze medaillewinnaars. Nogmaals proficiat! 🤩🥳