Speeldag 4 seizoen 2022/2023

Geplaatst op October 18, 2022 door Maarten Kerkhof.

Een samenvatting van speeldag 4:

𝗧𝗧𝗖 𝗚𝘂𝗹𝗹𝗲𝗴𝗲đ—ē 𝗙 – 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗔 𝟭𝟭-đŸŦ𝟱

De A-ploeg trok naar Gullegem om het op te nemen tegen hun F-ploeg, die voorlopig alles had gewonnen en met 3x C4 en 1x C6 aantrad. Wij speelden met 2x C2 en 2x C4. Torhout kende echter een collectieve off-day. Het spel (en vooral de rubbers) lagen de meesten onder ons niet. Komt daar ook nog eens bij dat de thuisspelers zo goed als allemaal ondergeklasseerd waren. Aurelio Zutterman (C4) mocht op zich wel tevreden over zijn prestatie. Hij won 1 C4 en 1 C6 en speelde ook twee belles tegen de andere C4’s, helaas verloor hij deze. Jonas Vanheers (C2), Jordy Caes (C2) en Maarten Kerkhof (C4) hadden een mindere avond en konden slechts ÊÊn zege boeken. Een verdiende zege voor de thuisploeg en tevens koploper in Tweede Provinciale B.

𝗧𝗧𝗖 𝗚𝘂𝗹𝗹𝗲𝗴𝗲đ—ē 𝗘 – 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗕 đŸŦđŸŦ-đŸŦđŸŦ 𝗮đ—ŗ

Gullegem E geeft algemeen forfait dit seizoen, wat wil zeggen dat onze B-ploeg vrij was. Zaterdag nemen het ze op tegen Oostende C, een concurrent voor het behoud en dus een belangrijke match.

𝗧𝗧𝗖 𝗚𝘂𝗹𝗹𝗲𝗴𝗲đ—ē 𝗛 – 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗖 đŸŦ𝟴-đŸŦ𝟴

Ook de C-ploeg trok naar Gullegem. Met D2 en,3x D4 stond onze C-ploeg nooit eerder zo sterk opgesteld. Met D2, D4 en 2x D6 langs de kant van Gullegem beloofde het een spannende avond te worden. En dat werd het ook. Slechts 5 van de 16 matchen werd in een driesetter afgewerkt en er werden maar liefst acht belles gespeeld. Een duel om van te smullen dat uiteindelijk in een logisch gelijkspel resulteerde. Hristo Despeghel (D2) en Christof Vermeersch (D4) waren in goede doen en wonnen elk drie partijen. Beiden verloren ze een belle, dus er zat nog meer in. Peter Vanheers (D4) won twee wedstrijden, waaronder 1 D4, terwijl Jack Sam Zhen (D4) alweer pech kende. Hij won geen enkele partij, maar speelde wel een belle tegen de D2 (nipt 12-10 verlies in de belle). Een goede trainingsavond voor onze C-ploeg dat een zorgeloos seizoen kan draaien in Derde Provinciale D.

𝗧𝗧𝗖 𝗡đ—ļ𝗲𝘂𝘄đ—Ŋđ—ŧđ—ŧđ—ŋ𝘁 𝗕-𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗗 đŸŦ𝟱-𝟭𝟭 ✅

De D-ploeg verloor haar eerste match van het seizoen met 00-16, maar is nadien op toerental gekomen. Tegen Nieuwpoort B, dat met 1x E0 en 3x E6 aantrad, werd vlot gewonnen. Justine Busschaert (E0) pakte simpel vier op vier en moest slechts ÊÊn set afgeven. Annelies Vermeersch won drie matchen en kwam enkele punten tekort voor winst tegen een E0, ze verloor in de belle namelijk met 11-9. Quinten Meganck (E4) en Lukas Pozzolo (E6) boekten dan weer elk twee zeges. Quinten verloor een belle, terwijl Lukas er eentje won. Voor Lukas was het mooi dat hij twee E6’s kon verslaan. Proficiat aan de D-ploeg!

𝗧𝗧𝗖 𝗗𝗲 đ—Ēđ—ŧ𝘂𝗱đ—Ŋ𝗮𝗹𝗲𝘁 𝗗 – 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗘 𝟭𝟱-đŸŦ𝟭

De E-ploeg trok met 1 E6 en 3 NG’s naar Houthulst, dat met D4, E0, 6 en NG sterk was opgesteld. Toch weerde Torhout zich sterk. Sara Verplancke (NG) won knap een set van de D4 en E0! Camille Vantieghem (NG) stuntte verdiend tegen de E6 met 0-3, helaas verloor ze nog een belle van de NG. Josse Casier (E6) en Sterre Adam (NG) deden hun uiterste best, maar moesten het onderspit delven tegen hun vier tegenstanders. We zagen toch enkele vlagen van het talent van onze spelers uit de E-ploeg!

𝗧𝗧𝗖 đ—Ļđ—ē𝘂𝗱𝗲 𝗖-𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗙 𝟭𝟭-đŸŦ𝟱

Last, but not least. De F-ploeg maakte de dichte verplaatsing naar Diksmuide. Wij met 4 NG’s, Diksmuide met 1x E6 en 3 NG’s. Het werd een leerrijke avond voor onze vier jeugdigen. Wat dan gezegd over Renzo Deschout (📸). Na eerder dit seizoen al te stunten tegen een E6, versloeg hij zaterdagavond maar liefst 3 NG’s, een dikke proficiat! Er zat zelfs nog meer in, want ei zo na versloeg Renzo nog de E6. In de belle, na 21-19, moest hij zich echter gewonnen geven, wat een uitputtingsslag! Sam Devos en Floris Degryse wonnen ook elk knap ÊÊn NG. Voor Floris was het slechts de tweede keer dat hij meespeelde met de interclub en hij heeft nu dus al zijn overwinning beet. Warre Vanslambrouck kende wat pech en kon helaas niks winnen.