Speeldag 10 seizoen 2023-2024

Geplaatst op December 5, 2023 door Maarten Kerkhof.

🗣️ “𝙊𝙣𝙪𝙞𝙩𝙜𝙚𝙜𝙚𝙫𝙚𝙣 𝙫𝙞𝙚𝙧𝙩𝙖𝙡 𝙫𝙖𝙣 𝙙𝙚 𝘼-𝙥𝙡𝙤𝙚𝙜 𝙧𝙪𝙠𝙩 𝙠𝙣𝙖𝙥 𝙤𝙥 𝙣𝙖𝙖𝙧 𝙙𝙚 𝙩𝙬𝙚𝙚𝙙𝙚 𝙥𝙡𝙚𝙠”

Een verslag van de voorlaatste speeldag van de heenronde:

(𝟮𝗱𝗲 𝗽𝗿𝗼𝘃. 𝗕) 𝗧𝗧𝗖 𝗔𝘁𝗮𝗻𝗶𝘀 𝗔 – 𝗧𝗧𝗖 𝗧𝗼𝗿𝗵𝗼𝘂𝘁 𝗔 𝟬𝟱-𝟭𝟭 ✅

De verplaatsing naar Kortrijk valt nooit te onderschatten, zeker als we de resultaten van de afgelopen seizoenen bekijken. Toch kon de A-ploeg, dat het zonder een zieke Xavier moest doen, alweer winnen! Atanis speelde met C2, C4, C6 en D0, wij met C2, C4, C6 en D2. Gezien de uitslag mogen we dus spreken van een zeer knappe overwinning. Jordy Caes (C2 📸) won (alweer) alle vier zijn wedstrijden en mag stiekem beginnen dromen van een C0-klassement. Jonas Vanheers (C4) en Yoshi Ghyoot (C6) behaalden ook drie straffe zeges. Sander Vandenabeele (D2), die dit seizoen ondertussen al in vier verschillende ploegen aantrad, deed ook zijn duit in het zakje met winst van de D0. Sander mag net als Jordy, Jonas en Yoshi hopen op een verhoogd klassement aan het einde van het seizoen. Torhout A staat op dit moment tweede!

(𝟯𝗱𝗲 𝗽𝗿𝗼𝘃. 𝗔) 𝗧𝗧𝗖 𝗗𝗮𝗺𝗺𝗲 𝗕 – 𝗧𝗧𝗖 𝗧𝗼𝗿𝗵𝗼𝘂𝘁 𝗕 𝟬𝟬-𝟭𝟲 ✅

De B-ploeg liet zich niet verrassen in Damme, de voorlaatste in de stand (3x D6 en E0), en haalde alweer zwaar uit. De eerste forfaitzege van het seizoen was een feit, terwijl er gedurende de ganse avond slechts vijf sets werden verloren. Gust Swaenepoel (C6), Maarten Kerkhof (C6), Wietse Ghesquiere (D0) en Hristo Despeghel (D2) deden hun job en wonnen allen van de lagere klassementen van Damme. Alweer een fijne avond voor de B-ploeg die dit seizoen eigenlijk nog nooit in de problemen kwam. Volgende zaterdag wacht thuis Gullegem G, waar de tiende zege van het seizoen kan geboekt worden!

(𝟯𝗱𝗲 𝗽𝗿𝗼𝘃. 𝗖) 𝗩𝗿𝗶𝗷 – 𝗧𝗧𝗖 𝗧𝗼𝗿𝗵𝗼𝘂𝘁 𝗖

Een weekje rust voor de C-ploeg, dat zaterdag haar laatste wedstrijd van 2023 mag afwerken tegen Kuurne D, de laatste in de stand. Enkel de drie punten volstaan!

(𝟰𝗱𝗲 𝗽𝗿𝗼𝘃. 𝗔) 𝗧𝗧𝗖 𝗗𝗮𝗺𝗺𝗲 𝗖 – 𝗧𝗧𝗖 𝗧𝗼𝗿𝗵𝗼𝘂𝘁 𝗗 𝟬𝟲-𝟭𝟬 ✅

De D-ploeg had het zaterdag niet altijd gemakkelijk tegen de 4 E2’s van Damme C die toch serieus aangemoedigd werden. Torhout D stond weliswaar de ganse avond op voorsprong en pakte verdiend de drie punten, maar moest toch telkens bij de les zijn om de spannende wedstrijden naar zich toe te trekken. Zo werden 3 van de 4 belles gewonnen. Justine Busschaert (D6) pakte 4/4, Arne Huyst (E0) 3/4, Quinten Meganck (E0) 2/4 en Peter Vanheers (D4) 1/4. Torhout D zal de heenronde wellicht op de tweede plaats eindigen met evenveel punten als Brugge C. De titelwedstrijd wordt normaal gezien tussen deze twee ploegen afgewerkt.

(𝟰𝗱𝗲 𝗽𝗿𝗼𝘃. 𝗕) 𝗧𝗧𝗖 𝗗𝗮𝗺𝗺𝗲 𝗗 – 𝗧𝗧𝗖 𝗧𝗼𝗿𝗵𝗼𝘂𝘁 𝗘 𝟭𝟮-𝟬𝟰

Ook de E-ploeg trok zaterdag naar Damme. Altijd fijn als je met veel spelers op verplaatsing kan trekken, zo zijn er dit seizoen toch behoorlijk wat. In tegenstelling tot onze B- en D-ploeg kon de E-ploeg helaas niet zegevieren. Met 3x E4 en 1 E6 bij Damme tegen 4 E6’s langs Torhoutse zijde, gold de wet van de sterkste. Camille Vanthieghem bevestigde wel haar E4-ambities met twee gewonnen wedstrijden. Sara Verplancke en Lukas Pozzolo konden makkelijk van de E6 winnen. Sterre Adam moest zich helaas in de belle gewonnen geven tegen de E6 van Damme, die zowaar voor zijn laatste wedstrijd veranderde van palet. Het moet gezegd zijn: het wordt niet makkelijk voor de E-ploeg om zich dit seizoen te handhaven in Vierde Provinciale. Geen schande als je weet dat we er bijna wekelijks met vier E6’s aantreden.

(𝟱𝗱𝗲 𝗽𝗿𝗼𝘃. 𝗖) 𝗧𝗧𝗖 𝗚𝘂𝗹𝗹𝗲𝗴𝗲𝗺 𝗝 – 𝗧𝗧𝗖 𝗧𝗼𝗿𝗵𝗼𝘂𝘁 𝗙 𝟭𝟯-𝟬𝟯

De F-ploeg trad zaterdag al in de middag aan tegen Gullegem J (3x E6 en 1 NG), de tweede in de stand. Ook hier onderging Torhout (4x NG) de wet van de sterkste. Sam Devos kon zich wel alweer onderscheiden met maar liefst drie gewonnen wedstrijden, waaronder twee E6’s. Voor Axelle Cools en Ruben Van Hove was het een goede leerschool met enkele gewonnen sets, net als Kieran Bocquez die zijn debuut maakte in de interclub. Een nieuwe jeugdspeler die zich alvast erg gemotiveerd toont tijdens de trainingen. Het voornaamste nut van onze F-ploeg blijft nog altijd om de jeugdspelers te laten proeven van de interclub.