Speeldag 11 seizoen 2023-2024

Geplaatst op December 12, 2023 door Maarten Kerkhof.

đŸ—Ŗī¸ “𝙏𝙏𝘾 𝙏𝙤𝙧𝙝𝙤đ™Ē𝙩 𝙨𝙡đ™Ē𝙞𝙩 𝙝𝙚𝙚đ™Ŗ𝙧𝙤đ™Ŗ𝙙𝙚 𝙞đ™Ŗ 𝙨𝙩𝙞𝙟𝙡 𝙖𝙛 đ™ĸ𝙚𝙩 𝙨𝙡𝙚𝙘𝙝𝙩𝙨 1 đ™Ŗ𝙚𝙙𝙚𝙧𝙡𝙖𝙖𝙜”

Een verslag van de laatste speeldag van de heenronde:

(𝟮𝗱𝗲 đ—Ŋđ—ŋđ—ŧ𝘃. 𝗕) 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗔 – 𝗧𝗧𝗖 𝗚𝘂𝗹𝗹𝗲𝗴𝗲đ—ē 𝗙 đŸŦđŸĩ-đŸŦđŸŗ ✅

Jordy Caes (C2) moest zaterdag ziek verstek geven voor de thuiswedstrijd tegen Gullegem F (C4, C6 en 2x D0). Een serieuze aderlating, want Jordy is op papier de derde beste speler van de reeks. Gelukkig werd toch een (nipte) zege geboekt tegen de derde laatste in de stand, waardoor Torhout A tweede blijft in Tweede Provinciale. Xavier Melis (C2) en Jonas Vanheers (C4) namen hun ploeg op sleeptouw en pakten vier op vier. Xavier (📸) speelde twee belles en zette de verlossende ‘9’ op het bord. Na een aarzelend seizoensbegin groeit onze jeugdverantwoordelijke terug toe naar zijn beste vorm. Gust Swaenepoel (C6) won van zijn klassementsgenoot van Gullegem, terwijl Sam Devos (NG) door de afwezigheid van Jordy haar debuut mocht maken in de A-ploeg. Proficiat aan dit viertal!

(đŸ¯đ—ąđ—˛ đ—Ŋđ—ŋđ—ŧ𝘃. 𝗔) 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗕 – 𝗧𝗧𝗖 𝗚𝘂𝗹𝗹𝗲𝗴𝗲đ—ē 𝗚 𝟭𝟮-đŸŦ𝟰 ✅

Neen, onze toekomstige (?) kampioenenploeg liet zich zaterdag niet verrassen tegen Gullegem G (D0, D2, D4 en D6), ook hier de derde laatste in haar reeks. Toch werden er heel wat sets gespeeld. Maarten Kerkhof (C6) pakte nogmaals (na zwoegen) 4/4. Yoshi Ghyoot (C6) zag zijn ongeslagen reeks in derde helaas tenietgaan tegen de sterke D6 van Gullegem. Wietse Ghesquiere (D0) behaalde ook drie overwinningen en kon verder nog een matchbal wegwerken. Sander Vandenabeele (D2) won de helft van zijn wedstrijden. De B-ploeg sluit de heenronde in glans af met het maximum van de punten.

(đŸ¯đ—ąđ—˛ đ—Ŋđ—ŋđ—ŧ𝘃. 𝗗) 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗖 – 𝗧𝗧𝗖 𝗞𝘂𝘂đ—ŋđ—ģ𝗲 𝗗 𝟭𝟮-đŸŦ𝟰 ✅

De C-ploeg nam het zaterdag op tegen Kuurne D (D4, E0, E2 en E6), de laatste in de stand. De overwinning kwam nooit in gevaar en was volledig verdiend. Christof Vermeersch, Maarten D’hondt en Hristo Despeghel (allen D2) verloren geen enkele wedstrijd. Wiebe Vanclooster (E6) viel in als vierde man en kon toch mooi twee sets afsnoepen. Na deze ruime overwinning is het zo goed als zeker dat de C-ploeg zich dit seizoen zal redden in Derde Provinciale. Proficiat mannen! Aangezien we nu in de helft van het seizoen zitten, volgt er later nog een algemeen verslag per ploeg.

(𝟰𝗱𝗲 đ—Ŋđ—ŋđ—ŧ𝘃. 𝗔) 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗗 – 𝗧𝗧𝗖 đ—đ—Žđ—¯đ—¯đ—˛đ—¸đ—˛ 𝗗 𝟭đŸŦ-đŸŦ𝟲 ✅

De D-ploeg boekte zaterdag net als tegen Damme een vrij nipte zege, maar die was wel volledig verdiend. De D-ploeg van Jabbeke (E0, E2 en 2x E4) gaf zich niet zomaar gewonnen en kon heel wat sets afsnoepen. Uiteindelijk trokken onze spelers toch aan het langste eind. Justine Busschaert (D6) speelde twee belles, maar pakte wel weer vier op vier. Ze leidt de dans in het regelmatigheidscriterium en is op dit moment de beste speler van haar reeks. Peter Vanheers (D4) en Quinten Meganck (E0) wonnen ook drie van hun vier wedstrijden. Camille Vanthieghem (E6) kon niet stunten tegen Jabbeke, maar blijft in de running voor een E4-klassement.

(𝟰𝗱𝗲 đ—Ŋđ—ŋđ—ŧ𝘃. 𝗕) 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗘 – 𝗧𝗧𝗖 𝗡đ—ļ𝗲𝘂𝘄đ—Ŋđ—ŧđ—ŧđ—ŋ𝘁 𝗕 đŸŦđŸŗ-đŸŦđŸĩ

De E-ploeg (4x E6) kon zaterdag ei zo na stunten tegen het op papier veel sterkere Nieuwpoort B (2x E2, E4 en E6). Helaas werd een erg nipte nederlaag geleden. Sara Verplancke en Lukas Pozzolo wonnen knap twee wedstrijden, waaronder ÊÊn E4. Sterre Adam pakte ook twee zeges en won zelfs van een E2. Patrick Ghyoot kon zijn heenronde afsluiten met ÊÊn overwinning. Een krappe en spijtige nederlaag, maar wel een mooie prestatie van de E-ploeg. We kunnen ons optrekken aan het feit dat er afgelopen weekend maar ÊÊn ploeg van Torhout de boot in ging.

(𝟱𝗱𝗲 đ—Ŋđ—ŋđ—ŧ𝘃. 𝗖) 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗙 – 𝗧𝗧𝗖 𝗔𝘁𝗮đ—ģđ—ļ𝘀 𝗙 đŸŦđŸŦ-đŸŦđŸŦ 𝗮đ—ŗ

De F-ploeg moest niet in actie komen na (algemeen) forfait van Atanis F.