Speeldag 12 seizoen 2023-2024

Geplaatst op January 15, 2024 door Maarten Kerkhof.

🆕 Een verslag van speeldag 12, de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe jaar. Er traden slechts 3 van de 6 ploegen aan:

(𝟮𝗱𝗲 đ—Ŋđ—ŋđ—ŧ𝘃. 𝗕) 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗔 – 𝗧𝗧𝗖 𝗭𝗮đ—ģ𝗱𝘃đ—ŧđ—ŧđ—ŋ𝗱𝗲 𝗘 đŸŦđŸŦ-đŸŦđŸŦ 𝗮đ—ŗ

Door algemeen forfait van Zandvoorde mochten de spelers van de A-ploeg een weekje langer rusten. Zaterdag trekken ze naar Oostende, de tweede in de stand. Dat belooft opnieuw een zeer spannende wedstrijd te worden.

(đŸ¯đ—ąđ—˛ đ—Ŋđ—ŋđ—ŧ𝘃. 𝗔) 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗕 – 𝗧𝗧𝗖 đ— đ—˛đ˜‚đ—šđ—˛đ—¯đ—˛đ—¸đ—˛ 𝗗 𝟭𝟱-đŸŦ𝟭 ✅

Een nieuw jaar, een nieuwe monsterzege voor de B-ploeg. Tegen Meulebeke D, de vierde in de stand en spelend met D6, E0 en 2x E2, kwam ons vast viertal nooit in de problemen. Yoshi Ghyoot (C6), Maarten Kerkhof (C6) en Wietse Ghesquiere (D0) haalden 4/4. Gust Swaenepoel (C6) moest zich na een belle gewonnen geven tegen Ella, een toptalent van Meulebeke, en won drie wedstrijden. De titel zou in principe niet meer mogen mislopen.

(đŸ¯đ—ąđ—˛ đ—Ŋđ—ŋđ—ŧ𝘃. 𝗗) 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗖 – 𝘃đ—ŋđ—ļ𝗷

De C-ploeg was ÊÊn van de drie ploegen die zaterdag niet in actie kwam. Komend weekend trekken ze naar titelkandidaat Meulebeke C.

(𝟰𝗱𝗲 đ—Ŋđ—ŋđ—ŧ𝘃. 𝗔) 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗗 – 𝘃đ—ŋđ—ļ𝗷

Ook een weekje rust voor de D-ploeg. Zaterdag spelen ze in en tegen Houthulst.

(𝟰𝗱𝗲 đ—Ŋđ—ŋđ—ŧ𝘃. 𝗕) 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗘 – 𝗧𝗧𝗖 đ—ĸ𝘂𝗱𝗲đ—ģđ—¯đ˜‚đ—ŋ𝗴 𝗔 đŸŦđŸĩ-đŸŦđŸŗ ✅

De E-ploeg boekte zaterdag een zÊÊr belangrijke zege in functie van het behoud. Net zoals in de heenronde won de E-ploeg van Oudenburg (D4, E2 en 2x NG), waardoor het haar laatste plek kwijt is. Sterre Adam (E6 📸) won drie wedstrijden en versloeg onder meer de E2. Het was uiteindelijk deze wedstrijd die het verschil maakte. Patrick Ghyoot (E6), Camille Vanthieghem (E6) en Wiebe Vanclooster (E6) deden hun job en wonnen alle drie van de twee NG’s. Proficiat met deze knappe zege!

(𝟱𝗱𝗲 đ—Ŋđ—ŋđ—ŧ𝘃. 𝗖) 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗙 – 𝗧𝗧𝗖 𝗜𝗲đ—Ŋ𝗲đ—ŋ-𝗛𝗲𝘂𝘃𝗲𝗹𝗹𝗮đ—ģ𝗱 𝗖 đŸŦ𝟲-𝟭đŸŦ

Tegen titelkandidaat Ieper-Heuvelland C (2x E6 en 2x NG) leed de F-ploeg een nipte nederlaag. Sam Devos (NG), onlangs nog erg succesvol op het provinciaal kampioenschap, liet geen steek vallen en pakte knap 4/4. Emiel Blomme en Wannes Dewulf (beiden NG) wonnen ÊÊn wedstrijd, Floris Degryse (NG) kon helaas geen zege pakken. Komende zaterdag is de F-ploeg vrij.