Speeldag 13 seizoen 2023-2024

Geplaatst op January 22, 2024 door Maarten Kerkhof.

👀 Een verslag van speelronde 13, met wisselend succes:

(𝟮𝗱𝗲 đ—Ŋđ—ŋđ—ŧ𝘃. 𝗕) 𝗧𝗧𝗖 𝗗đ—ŋđ—ļ𝘃𝗲 đ—ĸđ—ŧ𝘀𝘁𝗲đ—ģ𝗱𝗲 𝗕 – 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗔 đŸŦ𝟴-đŸŦ𝟴

Xavier Melis meldde zich helaas ziek, dus onze A-ploeg moest zaterdag verzwakt aantreden tegen Oostende B (3x C4 en 1 C6), de tweede in de stand met evenveel punten als Torhout. Toch slaagde ons viertal er knap in om de nederlaag te vermijden. Jordy Caes (C2) en Jonas Vanheers (C4) wonnen 3 van hun 4 wedstrijden, Yoshi Ghyoot (C6) won mooi 2 wedstrijden. Bedankt ook aan Patrick Ghyoot (E6) om als vierde man in te vallen. Op onderstaande foto 📸 zien we onder meer vader en zoon Ghyoot pronken na het 8-8 gelijkspel in Oostende. Leuk feitje: Jordy Caes slaagde er in de allerlaatste match in om een 2-0 achterstand om te zetten in een 2-3 zege, waardoor alsnog werd gelijkgespeeld. Proficiat!

(đŸ¯đ—ąđ—˛ đ—Ŋđ—ŋđ—ŧ𝘃. 𝗔) 𝗧𝗧𝗖 𝗭𝗮đ—ģ𝗱𝘃đ—ŧđ—ŧđ—ŋ𝗱𝗲 𝗜 – 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗕 đŸŦ𝟲-𝟭đŸŦ ✅

Het duel tegen Zandvoorde I, de derde laatste in de stand en spelende met 4x D4, liep zaterdag moeilijker dan verwacht. Torhout stond weliswaar de ganse partij op voorsprong, maar kon de kloof niet makkelijk uitbreiden. Toch werd opnieuw een zege geboekt en dat blijft uiteindelijk het belangrijkste. Gust Swaenepoel (C6) slaagde er in om alle 4 zijn wedstrijden te winnen. Wietse Ghesquiere (D0) en Hristo Despeghel (D2) wonnen ook 3 wedstrijden tegen de sterke thuisspelers. Maarten Kerkhof (C6) kende een complete offday en verloor al zijn wedstrijden. Best opvallend, want hiervoor verloor hij nog maar 3 partijen. Komende zaterdag is de B-ploeg vrij. De volgende match is in Oostkamp, de ex-club van Wietse.

(đŸ¯đ—ąđ—˛ đ—Ŋđ—ŋđ—ŧ𝘃. 𝗗) 𝗧𝗧𝗖 đ— đ—˛đ˜‚đ—šđ—˛đ—¯đ—˛đ—¸đ—˛ 𝗖 – 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗖 đŸ­đŸ¯-đŸŦđŸ¯

De C-ploeg trok zaterdag naar Meulebeke C, de tweede in de stand en spelende met C4, C6, D0 en D4. Je weet dat het moeilijk wordt tegen een ploeg die voor de titel gaat. Toch gaf onze C-ploeg zich niet zomaar gewonnen. Sander Vandenabeele bevestigde zijn D0-ambities met twee zeges. Zo versloeg hij onder meer een C4 in de belle! Het had nog meer kunnen zijn, want de D0 verloor hij pas in de belle. Christof Vermeersch (D2) won zijn allereerste partij na een vijfsetter. Peter Vanheers (D4) en invaller Renzo Deschout (E6) konden helaas niet stunten. Komende zaterdag staat een belangrijke thuismatch tegen Diksmuide A op het programma. Een zege zet ons zeer dicht bij het behoud, iets wat op zich wel moet lukken.

(𝟰𝗱𝗲 đ—Ŋđ—ŋđ—ŧ𝘃. 𝗔) 𝗧𝗧𝗖 𝗗𝗲 đ—Ēđ—ŧ𝘂𝗱đ—Ŋ𝗮𝗹𝗲𝘁 𝗗 – 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗗 đŸŦ𝟰-𝟭𝟮 ✅

De D-ploeg werkte haar eerste match van de terugronde af in en tegen Houthulst D. Ondanks het algemeen forfait van hun C-ploeg traden ze niet versterkt tegen ons aan, maar speelden ze met E4, 2x E6 en NG. Justine Busschaert (D6) en Arne Huyst (E0) kenden een perfecte avond en verloren geen enkele wedstrijd. Sara Verplancke (E6) was ook in vorm en kon drie van haar vier wedstrijden winnen. De E4 verloor ze pas na een vijfsetter. Sterre Adam (E6) had een mindere dag, maar won wel van de NG. De D-ploeg verloor dit seizoen nog maar ÊÊn wedstrijd en werkt binnen een goede maand de cruciale partij tegen Brugge C af. Supporters: zet 24 februari alvast in de agenda!

(𝟰𝗱𝗲 đ—Ŋđ—ŋđ—ŧ𝘃. 𝗕) 𝗧𝗧𝗖 𝗗đ—ŋđ—ļ𝘃𝗲 đ—ĸđ—ŧ𝘀𝘁𝗲đ—ģ𝗱𝗲 𝗛 – 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗘 𝟭𝟰-đŸŦ𝟮

De E-ploeg speelde zaterdagmiddag in en tegen Oostende (2x E4 en 2x E6). Puntengewin zat er helaas nooit in. Emiel Taveirne (NG) en Axelle Cools (NG) konden wel stunten en wonnen elk ÊÊn E6! Julien Degryse en Lukas Pozzolo, beiden E6, bleven helaas met lege handen achter. Zij missen vooral wat wedstrijdritme en de nodige trainingen, al konden hun vijfsetters evengoed gewonnen worden. De D-ploeg blijft achtste in de reeks. Behoud wordt zeer moeilijk, maar we blijven erin geloven. Komende zaterdag zijn ze alvast vrij.

(𝟱𝗱𝗲 đ—Ŋđ—ŋđ—ŧ𝘃. 𝗖) 𝗩đ—ŋđ—ļ𝗷 𝗔 – 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗙

De F-ploeg is maar liefst twee speeldagen op een rij vrij…