Speeldag 13

Geplaatst op January 26, 2022 door Maarten Kerkhof.

𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗔 – đ— đ—˛đ˜‚đ—šđ—˛đ—¯đ—˛đ—¸đ—˛ 𝗖 𝟭𝟮-đŸŦ𝟰 ✅
De A-ploeg knoopte zaterdag opnieuw aan met de zege, Ên hoe! Xavier Melis (C2), Jonas Vanheers (C4) en Jordy Caes (C4) pakten 4 op 4 tegen 2 C6’s, 1 D0 en 1 D2. Xavier verloor amper 3 sets, Jordy slechts 1 en Jonas verloor zelfs geen enkele set! Onze C-spelers zijn duidelijk in vorm, dat belooft voor de komende wedstrijden. Lukas Pozzolo moest door een gebrek aan spelers in de A-ploeg aantreden, maar kon als NG veel bijleren. Tegen de D0 verzamelde hij knap 3 keer 7 punten. De A-ploeg staat momenteel op een mooie 4de plek en won 9 van haar 13 wedstrijden. Komende zaterdag trekt het naar Oostduinkerke!


𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗕 – đ— đ—˛đ˜‚đ—šđ—˛đ—¯đ—˛đ—¸đ—˛ 𝗕 đŸŦđŸĩ-đŸŦđŸŗ ✅
Een pak spannender werd het bij de B-ploeg. Bij een 7-7 tussenstand tegen Meulebeke B (2x C2, C4 en D6) beslisten de 2 laatste matchen over winst of verlies. De B-ploeg haalde het uiteindelijk en stuntte opnieuw: van de 4 laatste matchen werd 3 keer gewonnen. Erg straf als je weet dat de eerste 9 matchen van het seizoen allemaal verloren werden. Terwijl we na de heenronde bijna een kruis mochten maken over het behoud, ziet het er plots ietwat rooskleuriger uit, al is de B-ploeg er uiteraard nog niet. Kamil Wojcik (C4 📸) won 3 partijen, waaronder 2 C2’s. Aurelio Zutterman (D0) versloeg ook 3 tegenstanders: D6, C4 en C2! Maarten Kerkhof verloor een belle van de C4, maar won van de D6 en C2. Yoshi Ghyoot boekte ook 1 broodnodige zege. Opvallend: aanvankelijk stond de B-ploeg 4-7 achter, maar daarna werden 5 matchen op rij gewonnen. Proficiat!


𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗖 – đ—ĸđ—ŧ𝘀𝘁𝗲đ—ģ𝗱𝗲 𝗗 𝟭𝟭-đŸŦ𝟱 ✅
Het was best een succesvolle avond voor Torhout. Zowel de A-, B- als C-ploeg wonnen hun matchen. Het sprookje van de C-ploeg blijft maar duren: na 13 speeldagen staan ze nog steeds op kop in 3de Provinciale A. Deze keer versloegen ze Oostende D (D2 en 2x D4). Hoewel de bezoekers slechts met 3 spelers opdaagden, werd het een lange avond. In totaal werden er 7 belles gespeeld, 4 daarvan werden door ons gewonnen. Peter Vanheers (D4) was in topvorm. Op zijn 59ste verjaardag (nogmaals proficiat Peter) won hij al zijn matchen en deed hij een erg mooie zaak voor zijn persoonlijk klassement. Hristo Despeghel (D4) won 2 matchen en verloor nog 1 belle. Maarten D’hondt en Christof Vermeersch boekten elk 1 zege en verloren spijtig genoeg elk nog nipt een belle. De C-ploeg won 9 van haar 11 matchen, sterk bezig mannen!


𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗗 – đ—Ļđ—ŧđ—¯đ—˛đ—¸đ—Ž 𝗖 đŸŦđŸŗ-đŸŦđŸĩ
Ook de D-ploeg trad aan tegen slechts 3 spelers. De omnikron variant baant zich helaas ook een weg naar de tafeltennisclubs en ook voor onze interclubleider Jordy was het puzzelen om de ploegen op te vullen. Sobeka C kwam echter nog sterk opdagen met D4 en 2x E2. Ook hier werden veel belles gespeeld (6 in totaal), helaas won Sobeka er daar 4 van en pakten ze nipt de zege met de ploeg. Jack Sam Zhen (D4) won 2 partijen, waaronder 1 D4 en Arne Huyst (D6) versloeg de E2. Arthur Busschaert (E0) en Quinten Meganck (E2) kenden veel pech en bleven achter zonder overwinningen. Een zure avond werd het voor Quinten, die helaas 2 belles verloor. Niet opgeven mannen!


𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗘 – 𝗩đ—ŋđ—ļ𝗷 𝗕
De E-ploeg mocht genieten van een weekje rust. Zaterdag treden ze aan tegen Mandelhoek, een mooie verplaatsing!


𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗙 – 𝗧đ—ļ𝗲𝗹𝘁 𝗖 đŸŦ𝟴-đŸŦ𝟴
Opvallend: net als in de heenronde eindigde de match tussen Torhout F en Tielt C op een gelijkspel. Beide ploegen zijn dit seizoen duidelijk aan elkaar gewaagd. Tielt stelde slechts 3 spelers op, maar dat waren wel 1 E2, 1 E4 en 1 E6, geen kattepis in 5de Provinciale. Dukagjin Suhodolli (E4) en Patrick Ghyoot (E6) waren in uitstekende doen en wonnen beide van de E4 en E6! Duki won zelfs nog een set van de E2, terwijl Patrick zijn eerste E4 van het seizoen won, proficiat! Voor Nathan Struyve (NG) en Warre Vanslambrouck (NG) werd het opnieuw een interessante leerschool. Hun inzet zal ongetwijfeld nog beloond worden.