Speeldag 14 seizoen 2022/2023

Geplaatst op February 1, 2023 door Maarten Kerkhof.

๐—ง๐—ง๐—– ๐— ๐—ฒ๐˜‚๐—น๐—ฒ๐—ฏ๐—ฒ๐—ธ๐—ฒ ๐—– – ๐—ง๐—ง๐—– ๐—ง๐—ผ๐—ฟ๐—ต๐—ผ๐˜‚๐˜ ๐—” ๐Ÿฌ๐Ÿฎ-๐Ÿญ๐Ÿฐ โœ…

De A-ploeg kent momenteel spannende weken in de strijd om promotie naar Eerste Provinciale. Vorige week was er de felbevochten winstpartij tegen Wielsbeke-Leieland B, komende zaterdag wacht een lastig duel met Gullegem F. Tussenin was er een verplaatsing naar Meulebeke. Aangezien hun C-ploeg voorlaatste staat en met D0 en 3x D2 speelde, mocht dit geen problemen opleveren. En zo geschiedde. De A-ploeg won al voor de vijfde keer dit seizoen met 02-14 (of 14-02) en boekte een monsterzege. Xavier Melis, Jordy Caes en Jonas Vanheers wonnen als C2 alle vier hun matchen. Maarten Dโ€™hondt kon als D2 en tevens vierde man ook knap twee zeges binnenhalen. Proficiat mannen!

๐—ง๐—ง๐—– ๐——๐—ฒ ๐—ช๐—ผ๐˜‚๐—ฑ๐—ฝ๐—ฎ๐—น๐—ฒ๐˜ ๐—– – ๐—ง๐—ง๐—– ๐—ง๐—ผ๐—ฟ๐—ต๐—ผ๐˜‚๐˜ ๐—• ๐Ÿญ๐Ÿญ-๐Ÿฌ๐Ÿฑ

Ook de B-ploeg speelt verre van een rustig seizoen, zij het dan niet in de jacht op promotie, maar wel in de strijd voor het behoud in Tweede Provinciale. En zaterdag stond een cruciale verplaatsing naar Houthulst op het programma. De Woudpalet C (C2, C4, D0 en D2) stond voorlaatste en kon bij winst over ons wippen. Helaas gebeurde dat ook na een 11-05 resultaat. Torhout kwam nochtans 01-05 voor, maar Houthulst kende geen genade en won tien partijen op een rij. Torhout B staat nu voorlaatste en op een virtuele degradatieplek, maar we zouden Torhout niet zijn moesten we nu al opgeven! Aurelio Zutterman en Maarten Kerkhof (beiden C4) wonnen twee wedstrijden, Yoshi Gyoot (D0) won van een C4, terwijl Gust Swaenepoel (D0) helaas geen zege kon boeken.

๐—ง๐—ง๐—– ๐—ง๐—ถ๐—ฒ๐—น๐˜ ๐—” – ๐—ง๐—ง๐—– ๐—ง๐—ผ๐—ฟ๐—ต๐—ผ๐˜‚๐˜ ๐—– ๐Ÿฌ๐Ÿต-๐Ÿฌ๐Ÿณ

Spannender werd het uiteindelijk wel tussen Tielt A en Torhout C in Derde Provinciale. De thuisploeg speelde met C4, D4 en 2x D6, wij met D2, 2x D4 en E0. Helaas werd het een nipte 09-07 nederlaag. Hristo Despeghel (D2) won drie partijen en kon ook een set pakken tegen de C4. Christof Vermeersch (D4) won twee matchen, Peter Vanheers (D4) en Justine Busschaert (E0) wonnen elk รฉรฉn partij. Torhout C blijft zo in de middenmoot van de reeks staan, maar moet zeker niet vrezen voor degradatie. Vooral individueel kunnen onze spelers zich nog aan enkele leuke wedstrijden verwachten.

๐—ง๐—ง๐—– ๐—ข๐—ผ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ ๐— – ๐—ง๐—ง๐—– ๐—ง๐—ผ๐—ฟ๐—ต๐—ผ๐˜‚๐˜ ๐—— ๐Ÿฌ๐Ÿฌ-๐Ÿฌ๐Ÿฌ ๐—ฎ๐—ณ

De D-ploeg kwam afgelopen weekend niet in actie, maar mag zaterdag Nieuwpoort B verwelkomen.

๐—ง๐—ง๐—– ๐——๐—ฎ๐—บ๐—บ๐—ฒ ๐—— – ๐—ง๐—ง๐—– ๐—ง๐—ผ๐—ฟ๐—ต๐—ผ๐˜‚๐˜ ๐—˜ ๐Ÿฌ๐Ÿด-๐Ÿฌ๐Ÿด

De E-ploeg laat de laatste tijd steeds meer van zich horen. Terwijl de competitiestart eerder moeilijk verliep, is Torhout nu weg van de laatste twee plaatsen. Afgelopen weekend werd een knap gelijkspel behaald tegen Damme D, de derde in Vierde Provinciale A. Zij speelden met 2x E6 en 2x NG, wij met E4, E6 en 2x NG. Quinten Meganck (E4 ๐Ÿ“ธ) deed wat van hem verwacht werd en won alle vier zijn wedstrijden. Hij had hier wel drie belles voor nodig, maar binnen is binnen. Lukas Pozzolo (E6) en Sara Verplancke (NG) pakten elk twee zeges. Floris Degryse kon helaas geen partij binnenhalen. Een mooi resultaat voor onze jeugdige E-ploeg!

๐—ง๐—ง๐—– ๐——๐—ฎ๐—บ๐—บ๐—ฒ ๐—˜ – ๐—ง๐—ง๐—– ๐—ง๐—ผ๐—ฟ๐—ต๐—ผ๐˜‚๐˜ ๐—™ ๐Ÿฌ๐Ÿฒ-๐Ÿญ๐Ÿฌ โœ…

Ook de F-ploeg trok afgelopen weekend naar Damme voor een duel in Vijfde Provinciale A. Hier eveneens een straf resultaat: 06-10 winst tegen Damme E, de tweede in de stand, waardoor we steeds meer opklimmen in het klassement. De gladiatoren in de strijd: Renzo Deschout, Sam Devos, Emiel Taveirne en Axelle Cools, vier jonge en talentvolle NGโ€™s van onze club. Sam en Emiel wonnen drie wedstrijden, Renzo en Axelle behaalden elk twee overwinningen. Gevolg: een mooie overwinning en alweer een vertrouwensboost! Er werden trouwens maar liefst 7 belles gespeeld en hiervan werden er 5 gewonnen.