Speeldag 14 seizoen 2023-2024

Geplaatst op January 29, 2024 door Maarten Kerkhof.

🙌 Een verslag van speeldag 14, waar slechts 2 ploegen thuis aantraden door de vele forfaits en bye’s. Er werd slechts 1 partij van de 32 verloren!

(𝟮𝗱𝗲 𝗽𝗿𝗼𝘃. 𝗕) 𝗧𝗧𝗖 𝗧𝗼𝗿𝗵𝗼𝘂𝘁 𝗔 – 𝗧𝗧𝗖 𝗗𝗲 𝗪𝗼𝘂𝗱𝗽𝗮𝗹𝗲𝘁 𝗛𝗼𝘂𝘁𝗵𝘂𝗹𝘀𝘁 𝗖 𝟬𝟬-𝟬𝟬 𝗮𝗳

De Woudpalet C, die vorig seizoen nog mede verantwoordelijk was voor de degradatie van onze B-ploeg, gaf algemeen forfait voor de rest van het seizoen. De A-ploeg heeft nog twee wedstrijden tegoed ten opzichte van de meeste andere ploegen. De tweede plek is een realistisch doel.

(𝟯𝗱𝗲 𝗽𝗿𝗼𝘃. 𝗔) 𝗧𝗧𝗖 𝗧𝗼𝗿𝗵𝗼𝘂𝘁 𝗕 – 𝗩𝗿𝗶𝗷

De B-ploeg was vrij, maar blijft aan de leiding.

(𝟯𝗱𝗲 𝗽𝗿𝗼𝘃. 𝗗) 𝗧𝗧𝗖 𝗧𝗼𝗿𝗵𝗼𝘂𝘁 𝗖 – 𝗧𝗧𝗖 𝗦𝗺𝗮𝘀𝗵𝗶𝗻𝗴 𝗦𝗺𝘂𝗱𝗲 𝗔 𝟭𝟱-𝟬𝟭 ✅

Met 1 D0 en 3 D2’s stond onze C-ploeg nog nooit zo sterk opgesteld dit seizoen. Tegen Diksmuide (2x D2, E0 en E6) werd een monsterzege geboekt. Wietse Ghesquiere (D0), Sander Vandenabeele (D2) en Christof Vermeersch) (D2) wonnen alle 4 hun wedstrijden en versloegen dus elk onder meer 2 D2’s. Hristo Despeghel (D2) won 3 van zijn 4 wedstrijden. Tegen 1 D2 kon hij terugkeren van een 2-0 achterstand, maar verloor hij in de belle met 11-5. Met deze zege is de C-ploeg zo goed als zeker van het behoud.

(𝟰𝗱𝗲 𝗽𝗿𝗼𝘃. 𝗔) 𝗧𝗧𝗖 𝗧𝗼𝗿𝗵𝗼𝘂𝘁 𝗗 – 𝗧𝗧𝗖 𝗭𝗮𝗻𝗱𝘃𝗼𝗼𝗿𝗱𝗲 𝗟 𝟭𝟲-𝟬𝟬 ✅

Tegen 3 spelers van Zandvoorde (E6 en 2x NG) werd logischerwijs geen nederlaag geleden. Peter Vanheers (D4), Justine Busschaert (D6), Arne Huyst (E0) en Quinten Meganck (E0) verloren zelfs geen enkele set, een perfecte 4/4 dus. Het zag er even naar uit dat titelconcurrent Brugge C punten ging laten liggen tegen Oostende G, maar uiteindelijk wonnen zij met 9-7. Dit verandert niks aan de situatie, want tegen Brugge C moet binnen een kleine maand gewoon gewonnen worden. Het is duidelijk dat onze D-ploeg klaar is voor een stapje hogerop.

(𝟰𝗱𝗲 𝗽𝗿𝗼𝘃. 𝗕) 𝗧𝗧𝗖 𝗧𝗼𝗿𝗵𝗼𝘂𝘁 𝗘 – 𝗩𝗿𝗶𝗷

De E-ploeg kwam niet in actie, maar gelukkig konden de concurrenten voor het behoud niet van ons weglopen.

(𝟱𝗱𝗲 𝗽𝗿𝗼𝘃. 𝗖) 𝗧𝗧𝗖 𝗧𝗼𝗿𝗵𝗼𝘂𝘁 𝗙 – 𝗩𝗿𝗶𝗷

De F-ploeg was 1 van de 4 (!) ploegen van Torhout die zaterdag vrij was.

In bijlage een foto van de 8 spelers van Torhout die zaterdag in actie kwamen. 1 iemand mocht trakteren na de enige verliespartij van speeldag 14 🙈