Speeldag 14

Geplaatst op February 2, 2022 door Maarten Kerkhof.

𝗧𝗧𝗖 𝗢𝗼𝘀𝘁𝗱𝘂𝗶𝗻𝗸𝗲𝗿𝗸𝗲 𝗕 – 𝗧𝗧𝗖 𝗧𝗼𝗿𝗵𝗼𝘂𝘁 𝗔 𝟬𝟴-𝟬𝟴

De A-ploeg trad slechts met drie spelers aan tegen Oostduinkerke B (C2, 2x C4 en E4), maar sleepte alsnog een mooi gelijkspel uit de brand. Xavier Melis (C2) en Jonas Vanheers (C4) wonnen elk drie matchen en bogen op het eind een 8-6 achterstand om in een 8-8 gelijkspel. Xavier won onder meer van een C2, terwijl Jonas twee C4’s klopte. Van zijn laatste 27 wedstrijden won Jonas er 24 en met een winstpercentage van 74,55% is hij indrukwekkend bezig dit seizoen. Ook Xavier heeft een straf winstpercentage van 74,47%. Laten we bovendien de prestatie van Hristo Despeghel (D4) niet vergeten. Hij kende een topavond en won twee wedstrijden. Zo versloeg hij een C4 na een belle, zijn tweede winst tegen een C-speler dit seizoen! Hristo is goed op weg om straks van klassement te stijgen.


𝗠𝗮𝗻𝗱𝗲𝗹𝗵𝗼𝗲𝗸 𝗕 – 𝗧𝗧𝗖 𝗧𝗼𝗿𝗵𝗼𝘂𝘁 𝗕 𝟬𝟴-𝟬𝟴
Het was de avond van de gelijke spelen voor Torhout, want ook de B-ploeg speelde 8-8 gelijk, dit keer tegen Mandelhoek B. Al mogen we gerust stellen dat Torhout deze match eigenlijk had moeten winnen na aanvankelijk een 3-7 voorsprong. Op het einde zat het net niet mee, want bij een 6-8 voorsprong verloor de B-ploeg nog twee belles. Toch blijft het een knappe prestatie van de B-ploeg, dat met C4, 2x D0 en D4 de underdog was tegen Mandelhoek B (2x C4 en 2x C6). De buit was eerlijk verdeeld, want zowel Jordy Caes (C4), Maarten Kerkhof (D0), Aurelio Zutterman (D0) als Yoshi Ghyoot (D4) wonnen elk twee wedstrijden. Man van de avond was toch wel Yoshi (📸), als D4 versloeg hij een C4 en C6 na een belle, zijn vorm dit seizoen blijft indrukwekkend. Aurelio versloeg een C4 en een C6, terwijl Jordy en Maarten beide de twee C6’s klopten.


𝗩𝗿𝗶𝗷 – 𝗧𝗧𝗖 𝗧𝗼𝗿𝗵𝗼𝘂𝘁 𝗖
De C-ploeg was vrij en neemt het zaterdagmiddag op in en tegen Kuurne D. Succes mannen!


𝗩𝗿𝗶𝗷 – 𝗧𝗧𝗖 𝗧𝗼𝗿𝗵𝗼𝘂𝘁 𝗗
De D-ploeg kende eveneens een vrije avond en dat zal ook komend weekend het geval zijn. Hun eerstvolgende wedstrijd is pas op 19 februari, thuis tegen Wielsbeke-Leieland E.


𝗠𝗮𝗻𝗱𝗲𝗹𝗵𝗼𝗲𝗸 𝗗 – 𝗧𝗧𝗖 𝗧𝗼𝗿𝗵𝗼𝘂𝘁 𝗘 𝟬𝟵-𝟬𝟳
Ook de E-ploeg maakte de verplaatsing naar Mandelhoek, waar altijd toch wel een gezellige sfeer heerst. Helaas voor de E-ploeg volgde een nipte nederlaag. Met D6, 2x E2 en E4 stond Torhout vrij sterk opgesteld, maar dat was ook bij Mandelhoek het geval (D4, E0, E2 en NG). Gust Swaenepoel was zaterdag op geen foutje te bespeuren en won alle vier zijn wedstrijden. Justine Busschaert boekte twee zeges en versloeg onder meer een E0 na een echte nagelbijter (2-3). Dukagjin lijkt zijn betere vorm terug te vinden. Deze keer won hij van de NG, maar pakte hij vooral ook 3 sets in totaal tegen de E0 en E2. Quinten Meganck kende een pechavond en moest zich vier keer gewonnen geven. Niet opgeven Quinten!


𝗢𝗼𝘀𝘁𝗲𝗻𝗱𝗲 𝗛 – 𝗧𝗧𝗖 𝗧𝗼𝗿𝗵𝗼𝘂𝘁 𝗙 𝟭𝟱-𝟬𝟭
De F-ploeg trok naar de kust voor een confrontatie met Drive Oostende H, de ongenaakbare leider in Vijfde Provinciale B, dan weet je dat het moeilijk wordt. Oostende stelde 2 E4’s en 2 E6’s op, best straf op dat niveau. De F-ploeg trad dan weer aan met 1 E6 en 3 NG’s. Lukas Pozzolo (NG) won zijn zesde E6 van het seizoen en verloor daarnaast nog in een belle van een E6. Patrick Ghyoot (E6) had een blessure opgelopen in het wandelvoetbal en kon niet alles geven. Renzo Deschout (NG) en Warre Vanslambrouck (NG) konden vooral leren en veel opsteken van de hoger geklasseerde spelers van Oostende. Komende zaterdag is de F-ploeg vrij.