Speeldag 15 seizoen 2022/2023

Geplaatst op February 8, 2023 door Maarten Kerkhof.

𝗧𝗧𝗖 𝗧𝗼𝗿𝗵𝗼𝘂𝘁 𝗔 – 𝗧𝗧𝗖 𝗚𝘂𝗹𝗹𝗲𝗴𝗲𝗺 𝗙 𝟬𝟵-𝟬𝟳 ✅

They did it! Onze A-ploeg (📸) versloeg twee weken geleden Wielsbeke-Leieland B en won nu ook van Gullegem F, de enige concurrenten voor promotie naar 1e Provinciale! Torhout A maakt zelf nog kans op de titel, maar promotie blijft de voornaamste doelstelling. Opvallend: onze A-ploeg won thuis AL (!) haar wedstrijden! Tegen Gullegem F werd het een nipte, maar opnieuw verdiende overwinning aangezien we quasi constant voorstonden. Onze vier spelers verdeelden mooi de buit. Xavier Melis (C2) won drie wedstrijden, Jonas Vanheers (C2), Jordy Caes (C2) en Aurelio Zutterman (C4) elk twee. Ze zouden promotie naar 1e absoluut verdienen, maar uiteraard blijft het strijden tot het einde. Ten slotte ook complimenten aan Gullegem F (3x C4 en 1x C6) dat ons in de heenmatch kansloos naar huis stuurde (11-05). Ze toonden zich ook zaterdagavond enorm weerbaar!

𝗧𝗧𝗖 𝗧𝗼𝗿𝗵𝗼𝘂𝘁 𝗕 – 𝗧𝗧𝗖 𝗚𝘂𝗹𝗹𝗲𝗴𝗲𝗺 𝗘 𝟬𝟬-𝟬𝟬 𝗮𝗳

De B-ploeg moest niet in actie komen na algemeen forfait van Gullegem E.

𝗧𝗧𝗖 𝗧𝗼𝗿𝗵𝗼𝘂𝘁 𝗖 – 𝗧𝗧𝗖 𝗚𝘂𝗹𝗹𝗲𝗴𝗲𝗺 𝗛 𝟭𝟬-𝟬𝟲 ✅

In de heenmatch eindigde dit duel nog op 08-08 en ook nu beloofde het weer een spannende zaterdagavond te worden. Wij speelden met D2 en 3x D4, zij met D4, 2x D6 en E0. Uiteindelijk werd het een felbevochten, maar verdiende 10-06 overwinning. Hristo Despeghel (D2) pakte als eerste man vier op vier en verloor maar één set! Christof Vermeersch (D4) won drie matchen, Peter Vanheers (D4) twee matchen en Jack Sam Zhen (D4) één partij. De C-ploeg staat op een knappe zesde plek met zeven overwinningen, zes nederlagen en twee gelijke spelen. Derde Provinciale is dé perfecte plaats voor hen! Proficiat!

𝗧𝗧𝗖 𝗧𝗼𝗿𝗵𝗼𝘂𝘁 𝗗 – 𝗧𝗧𝗖 𝗡𝗶𝗲𝘂𝘄𝗽𝗼𝗼𝗿𝘁 𝗕 𝟭𝟯-𝟬𝟯 ✅

Het werd een uitstekende avond voor Torhout, want na de A-ploeg en de C-ploeg, pakte ook de D-ploeg uit met een knappe overwinning. Met D6, 2x E0 en E4 tegen D6, E0, E2 en E6 was dat nochtans geen evidentie. Bjorn Caes (D6) en Justine Busschaert (E0) kenden echter geen genade en pakten 4/4. Arne Huyst (E0) won drie wedstrijden en moest enkel in een belle aan het kortste eind trekken. Quinten Meganck (E4) ten slotte pakte 2 zeges, waaronder tegen 1 E0. Een knappe teamprestatie van de D-ploeg, waar enkele spelers mogen hopen op een verhoogd klassement volgend seizoen!

𝗧𝗧𝗖 𝗧𝗼𝗿𝗵𝗼𝘂𝘁 𝗘 – 𝗧𝗧𝗖 𝗗𝗲 𝗪𝗼𝘂𝗱𝗽𝗮𝗹𝗲𝘁 𝗗 𝟬𝟳-𝟬𝟵

Enkel onze E-ploeg ging zaterdagavond onderuit, zij het erg nipt tegen Houthulst D. Met 4 NG’s mochten we het opnemen tegen 2x E6 en 1 NG. De bezoekers speelden inderdaad dus met drie man. Helaas werd het een krappe nederlaag, er zat zeker meer in, want er ging nog één belle verloren. Camille Vanthieghem pakte twee zeges, Renzo Deschout één zege. Beide spelers wonnen trouwens elk 1 E6! Voor Warre Vanslambrouck en Emiel Taveirne werd het een avond van net niet. Zeker geen schande, want het blijft nog altijd Vierde Provinciale. Sowieso een goede leerschool!

𝗧𝗧𝗖 𝗧𝗼𝗿𝗵𝗼𝘂𝘁 𝗙 – 𝗧𝗧𝗖 𝗦𝗺𝘂𝗱𝗲 𝗖 𝟭𝟮-𝟬𝟰 ✅

Ook de F-ploeg (4 NG’s) nam het afgelopen weekend op tegen drie spelers (E6 en 2X NG), maar dat maakte uiteindelijk het verschil niet. We wonnen makkelijk met 12-04. Sara Verplancke zette haar verjaardag en speler van de maand-award in de verf met drie op drie. Ook toptalent Julien Degryse won al zijn wedstrijden en verloor slechts één set. Sterre Adam klopte twee bezoekers en won zo haar eerste E6 van het seizoen. Oleg Ermatchenko kon helaas geen partij winnen. Een mooie zege voor de F-ploeg, dat serieus aan het opklimmen is in het klassement. In de laatste zeven wedstrijden, werd vijf keer gewonnen en één keer gelijkgespeeld!

Een mooi weekend, waar 4 van de 5 ploegen een overwinning behaalden! 💥😍