Speeldag 15 seizoen 2023-2024

Geplaatst op February 12, 2024 door Maarten Kerkhof.

🏓 Een verslag van speeldag 15, met ietwat opvallende uitslagen:

(𝟮𝗱𝗲 đ—Ŋđ—ŋđ—ŧ𝘃. 𝗕) 𝗧𝗧𝗖 đ—Ēđ—ļđ—˛đ—šđ˜€đ—¯đ—˛đ—¸đ—˛-𝗟𝗲đ—ļ𝗲𝗹𝗮đ—ģ𝗱 𝗗 – 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗔 đŸŦđŸŗ-đŸŦđŸĩ ✅

De heenmatch tegen Wielsbeke-Leieland D werd een droge 16-00, maar deze keer stond de A-ploeg tegenover betere klassementen (2x C4, D2, D4). Toch werd het spannender dan verwacht. Jordy Caes (C2) en Jonas Vanheers (C4) wonnen elk drie matchen en verloren enkel van ÊÊn C4. Yoshi Ghyoot (C6) won twee wedstrijden, waaronder ÊÊn C4. Xavier Melis (C2) kende een offday, want hij kon enkel de partij tegen de D4 winnen na een belle. Volgende week neemt de A-ploeg het thuis op tegen competitieleider Wielsbeke-Leieland B dat nog steeds ongeslagen is.

(đŸ¯đ—ąđ—˛ đ—Ŋđ—ŋđ—ŧ𝘃. 𝗔) 𝗧𝗧𝗖 đ—ĸđ—ŧ𝘀𝘁𝗸𝗮đ—ēđ—Ŋ 𝗔 – 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗕 đŸŦđŸŦ-𝟭𝟲 ✅

Zaterdag won de B-ploeg voor de tweede keer dit seizoen met het maximum van de cijfers: 00-16. De terugkeer van Wietse Ghesquiere (D0 📸) naar zijn ex-club werd dus een succes. Hij werd er warm onthaald en zou uiteindelijk net als Gust Swaenepoel (C6), Maarten Kerkhof (C6) en Christof Vermeersch (D2) geen steekje laten vallen. Voor die laatste werd het trouwens zijn debuut in de B-ploeg dit seizoen. In principe mag de titel hen niet meer ontglippen. Proficiat, jongens!

(đŸ¯đ—ąđ—˛ đ—Ŋđ—ŋđ—ŧ𝘃. 𝗗) 𝗧𝗧𝗖 𝗭𝗮đ—ģ𝗱𝘃đ—ŧđ—ŧđ—ŋ𝗱𝗲 𝗛 – 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗖 𝟭𝟲-đŸŦđŸŦ

Een middag om snel te vergeten voor de C-ploeg. Met drie man (2x D2 en 1x D4) moesten ze het op verplaatsing opnemen tegen Zandvoorde H, dat met 2x D2 en 2x D4 veel sterker stond opgesteld in functie van het behoud. Een forfaitnederlaag was het spijtige gevolg nadat eigenlijk niemand van Torhout zijn beste niveau kon halen. Alle vier de vijfsetters werden dan ook nog eens verloren. Op zich geen ramp, want het behoud is zo goed als zeker. Het was trouwens nog maar de eerste keer dat een ploeg van Torhout dit seizoen met 3 man aantrad. Complimenten dus voor onze spelers en interclubleider.

(𝟰𝗱𝗲 đ—Ŋđ—ŋđ—ŧ𝘃. 𝗔) 𝗧𝗧𝗖 đ—Ē𝗲đ—ģ𝗱𝘂đ—ļđ—ģ𝗲 𝗖 – 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗗 đŸŦ𝟲-𝟭đŸŦ ✅

Het was even schrikken voor onze D-ploeg toen ze vernamen dat Wenduine C, de laatste in de stand en praktisch al zeker van de degradatie, enorm sterk stond opgesteld voor deze confrontatie. Door de bye van hun B-ploeg stonden ze zowaar met D6, 2x E0 en E6 opgesteld. Exact dezelfde opstelling als onze D-ploeg. Het bleef razend spannend tot 06-06, maar gelukkig kon Torhout dan de kloof slaan. Een belangrijke zege waardoor we nog steeds zicht hebben op de titel. Een avondje Wenduine leert ons echter dat elke wedstrijd gespeeld moet worden en het zal vechten worden tot de laatste speeldag. Justine Busschaert (D6), Arne Huyst (E0) en Quinten Meganck (E0) wonnen elk drie partijen. Sara Verplancke (E6) kon met 0-3 winnen van de E6. Proficiat!

(𝟰𝗱𝗲 đ—Ŋđ—ŋđ—ŧ𝘃. 𝗕) 𝗧𝗧𝗖 𝗭𝗮đ—ģ𝗱𝘃đ—ŧđ—ŧđ—ŋ𝗱𝗲 𝗞 – 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗘 𝟭𝟭-đŸŦ𝟱

Zandvoorde K stond zaterdagmiddag met E2, E4 en 2x E6 opgesteld tegen onze E-ploeg, dat nog steeds vecht voor het behoud. Tot 02-02 bleef het spannend, maar daarna bleek de thuisploeg de sterkste te zijn. Wiebe Vanclooster (E6) kon toch mooi twee partijen winnen (1x E4 en 1x E6). Sterre Adam (E6) en Emiel Taveirne (NG) wonnen allebei knap van de E4. Patrick Ghyoot (E6) won ÊÊn partij tegen de E6. In totaal werden er vijf belles gespeeld. Een nederlaag, dat wel, maar individueel toch enkele knappe prestaties!

(𝟱𝗱𝗲 đ—Ŋđ—ŋđ—ŧ𝘃. 𝗖) 𝗧𝗧𝗖 đ— đ—˛đ˜‚đ—šđ—˛đ—¯đ—˛đ—¸đ—˛ 𝗘 – 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗙 𝟭đŸŦ-đŸŦ𝟲

Ook de F-ploeg moest zaterdagmiddag al aantreden, weliswaar in Meulebeke. Hoewel de thuisploeg met E4, 2x E6 en NG veel sterker stond opgesteld, werd het toch bijzonder spannend. Sam Devos (NG) speelde andermaal zeer sterk en won drie partijen. Enkel tegen de E4 werd in een belle verloren nadat ze een 2-0 achterstand nog goedmaakte. Axelle Cools, Warre Vanslambrouck en Kieran Bocquez (allen NG) wonnen elk ÊÊn partij. Voor die laatste werd het trouwens zijn eerste zege ooit in de interclub. Het is fijn om te zien dat er regelmatig nieuwe jeugdspelers doorstromen!