Speeldag 16 seizoen 2023-2024

Geplaatst op February 18, 2024 door Maarten Kerkhof.

🆕 Een verslag van speeldag 16, met enkele zÊÊr spannende partijen:

(𝟮𝗱𝗲 đ—Ŋđ—ŋđ—ŧ𝘃. 𝗕) 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗔 – 𝗧𝗧𝗖 đ—Ēđ—ļđ—˛đ—šđ˜€đ—¯đ—˛đ—¸đ—˛-𝗟𝗲đ—ļ𝗲𝗹𝗮đ—ģ𝗱 𝗕 đŸŦ𝟴-đŸŦ𝟴

Koploper Wielsbeke-Leieland B zakte gisteren met C0, 2x C2 en C4 af richting Torhout. Het was een zeer spannende avond, want quasi continu ging het gelijk op. Zeer mooie wedstrijden om te volgen en een gelijkspel was de verdiende einduitslag. Een knappe prestatie van onze A-ploeg, want het is nog maar de tweede ploeg dit seizoen die punten kan afsnoepen van de toekomstige kampioen. Nogmaals een bewijs dat onze ploeg ook in Eerste Provinciale zou kunnen meedraaien. Jordy Caes (C2) was alweer in uitstekende doen en won al zijn wedstrijden. Gust Swaenepoel (C6) speelde ook zeer sterk en won van een C2 en C4. Xavier Melis (C2) en Jonas Vanheers (C4) deden ook hun duit in het zakje met elk ÊÊn overwinning.

(đŸ¯đ—ąđ—˛ đ—Ŋđ—ŋđ—ŧ𝘃. 𝗔) 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗕 – 𝗧𝗧𝗖 đ—Ēđ—ļđ—˛đ—šđ˜€đ—¯đ—˛đ—¸đ—˛-𝗟𝗲đ—ļ𝗲𝗹𝗮đ—ģ𝗱 𝗘 𝟭𝟭-đŸŦ𝟱 ✅

2x D6, E0 en E6 was de ploegopstelling van Wielsbeke-Leieland E. Een makkelijke overwinning was het logische gevolg voor onze B-ploeg (2x C6, D0 en D2), al zijn vijf verliespartijen best veel. Mentaal niet evident natuurlijk als je wekelijks tegen lagere klassementen moet spelen en individueel eigenlijk niks te winnen hebt. Yoshi Ghyoot (C6) won al zijn wedstrijden en verloor zelfs geen enkele set. Hristo Despeghel (D2) won drie partijen en verloor enkel ÊÊn belle. Wietse Ghesquiere (D0) en Maarten Kerkhof (C6) hadden een mindere dag en wonnen elk twee wedstrijden. Alweer een stap dichter bij de titel. Het wordt spannend om te zien wat deze ploeg kan betekenen in Tweede Provinciale.

(đŸ¯đ—ąđ—˛ đ—Ŋđ—ŋđ—ŧ𝘃. 𝗖) 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗖 – 𝗧𝗧𝗖 đ—ĸđ—ŧ𝘀𝘁𝗲đ—ģ𝗱𝗲 𝗘 đŸŦđŸĩ-đŸŦđŸŗ ✅

De C-ploeg boekte zaterdag een zÊÊr knappe overwinning tegen Oostende E, dat met 2x D2, D4 en D6 quasi met dezelfde klassementen speelde als Torhout. Christof Vermeersch (D2) en Sander Vandenabeele (D2) toonden geen moment van zwakte en wonnen al hun wedstrijden. Beide spelers tonen aan dat ze met een goede vorm een D0-klassement waard zijn. Het was uiteindelijk de zege van Peter Vanheers (D4) in de belle tegen de D4 van Oostende die de doorslag zou geven. Arne Huyst (E0) kon twee sets pakken, maar helaas geen zege boeken. Met deze ploegzege is het behoud 99% zeker in deze toch wel zware reeks. Proficiat!

(𝟰𝗱𝗲 đ—Ŋđ—ŋđ—ŧ𝘃. 𝗔) 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗗 – 𝗩đ—ŋđ—ļ𝗷 𝗕

De D-ploeg kan met een weekje rust perfect toeleven naar de cruciale wedstrijd tegen Brugge C. Komende zaterdag staat deze wedstrijd (thuis) op het programma. Mogen wij vragen om zoveel mogelijk supporters op te trommelen!

(𝟰𝗱𝗲 đ—Ŋđ—ŋđ—ŧ𝘃. 𝗕) 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗘 – 𝗧𝗧𝗖 đ—ĸđ—ŧ𝘀𝘁𝗲đ—ģ𝗱𝗲 𝗙 đŸŦđŸŗ-đŸŦđŸĩ

Ei zo na stuntte de E-ploeg tegen koploper Oostende F, dat met D4, D6, E2 en E6 sterk stond opgesteld. Annelies Vermeersch (E2 📸) kon de E-ploeg versterken en dat rendeerde. Ze won drie partijen en won onder meer van de D6 en E2. Sara Verplancke (E6) won van de E2 en E6. Camille Vanthieghem en Renzo Deschout wonnen ook elk ÊÊn partij en dit allebei tegen de E2. Net geen puntengewin, maar wel een zeer knappe prestatie van de E-ploeg. Met deze vorm is de degradatie nog lang geen feit. Helaas konden twee concurrenten voor het behoud wel een verrassende overwinning boeken.

(𝟱𝗱𝗲 đ—Ŋđ—ŋđ—ŧ𝘃. 𝗖) 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗙 – 𝗧𝗧𝗖 𝗗𝗲 đ—Ēđ—ŧ𝘂𝗱đ—Ŋ𝗮𝗹𝗲𝘁 𝗙 đŸ­đŸ¯-đŸŦđŸ¯ ✅

Tegen Houthulst F, de laatste in de stand en spelende met 4 NG’s, werd zoals verwacht een ruime zege behaald. Sterre Adam (E6) kan terugblikken op een geslaagde avond met 4/4 en slechts twee verloren sets. Lukas Pozzolo (E6), Emiel Taveirne (NG) en Emiel Blomme (NG) wonnen ook elk drie partijen. De 2 Emiel’s mogen allebei stiekem dromen van een E6-klassement. Een realistisch gebeuren als ze zo blijven verder spelen. De F-ploeg pakte zo ook haar derde zege van het seizoen in Vijfde Provinciale. Proficiat!