Speeldag 17 seizoen 2023-2024

Geplaatst op February 26, 2024 door Maarten Kerkhof.

đŸĨ‡ Het verslag van speelweek 17 … een zÊÊr succesvolle avond voor TTC Torhout!

(𝟮𝗱𝗲 đ—Ŋđ—ŋđ—ŧ𝘃. 𝗕) 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗔 – 𝗧𝗧𝗖 𝗕đ—ŋ𝘂𝗴𝗴𝗲 𝗔 𝟭𝟭-đŸŦ𝟱 ✅

Beide ploegen traden niet op hun sterkst aan, met de vierde man telkens als invaller. Brugge speelde met C2, C6, D0 en D6, wij met 2x C2, C4 en E6. We boekten een simpele zege met ook slechts twee gespeelde belles. Jordy Caes (C2) en Jonas Vanheers (C4) pakten (alweer) 4 op 4 en moesten beiden slechts twee sets afgeven. Xavier Melis (C2) won drie wedstrijden en verloor enkel van de D0. Invaller Sterre Adam (E6) maakte haar debuut in de A-ploeg en kon mooi een setje afsnoepen van de C6. Proficiat aan de spelers van de A-ploeg die nog steeds ongeslagen zijn in de terugronde!

(đŸ¯đ—ąđ—˛ đ—Ŋđ—ŋđ—ŧ𝘃. 𝗔) 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗕 – 𝗧𝗧𝗖 𝗕đ—ŋ𝘂𝗴𝗴𝗲 𝗕 𝟭𝟮-đŸŦ𝟰 ✅

De B-ploeg werd nog eens stevig getest, want de bezoekers speelden met drie D0’s en ÊÊn D6. Misschien wel niet slecht met het oog op de titelmatch in Koekelare binnen een dikke maand. Torhout kwam aanvankelijk 0-2 achter, maar kende daarna geen problemen meer met Brugge. Yoshi Ghyoot (C6) en Gust Swaenepoel (C6) wonnen alle vier hun partijen en mogen blijven dromen van een C4-klassement. Maarten Kerkhof (C6) won drie wedstrijden, terwijl Wietse Ghesquiere (D0) ÊÊn wedstrijd won van een klassementsgenoot. De B-ploeg moet in principe nog drie van haar komende vijf matchen winnen om kampioen te spelen. Zou moeten lukken.

(đŸ¯đ—ąđ—˛ đ—Ŋđ—ŋđ—ŧ𝘃. 𝗗) 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗖 – 𝗧𝗧𝗖 𝗠𝗮đ—ģ𝗱𝗲𝗹đ—ĩđ—ŧ𝗲𝗸 𝗖 đŸŦ𝟱-𝟭𝟭

De C-ploeg was zaterdag de enige ploeg van Torhout die de boot inging. Geen schande als je weet dat de bezoekers speelden met C6, 2x D0 en D2, en bovendien eerste staan in hun reeks. Toch vielen enkele knappe individuele resultaten te noteren. Tom Vanheers (C6 📸) maakte zijn comeback en won na jaren inactiviteit meteen twee matchen, tegen een D0 en D2. Hij amuseerde zich en toonde vlagen van zijn talent. Maarten D’hondt (D2) kwam na enkele weken afwezigheid ook sterk terug, hij won van beide D0’s. Hristo Despeghel (D2) kon winnen van zijn klassementsgenoot, terwijl Peter Vanheers (D4) zijn meerdere moest erkennen in de hogere klassementen van Mandelhoek.

(𝟰𝗱𝗲 đ—Ŋđ—ŋđ—ŧ𝘃. 𝗔) 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗗 – 𝗧𝗧𝗖 𝗕đ—ŋ𝘂𝗴𝗴𝗲 𝗖 𝟭𝟮-đŸŦ𝟰 ✅

Over naar de superbelangrijke match van de D-ploeg tegen Brugge C (D4, D6, 2x E0) dan. De wedstrijd die eigenlijk al grotendeels besliste over de titel. Torhout stond op haar sterkst en zou uiteindelijk ruim winnen van de bezoekers uit Brugge. Straf feitje: er werden maar liefst 9 vijfsetters gespeeld op 16 matchen en al (!) deze belles werden gewonnen door Torhout. Zeer straf, plus het feit dat laatste match pas om 23u45 werd afgerond! Christof Vermeersch (D2) pakte 4/4, Sander Vandenabeele (D2) 3/4, Justine Busschaert (D6) eveneens 3/4 en Arne Huyst (E0) 2/4. Een topteam dus met andere woorden! In principe mag Torhout haar virtuele eerste plek niet meer uit handen geven. Een dikke proficiat!

(𝟰𝗱𝗲 đ—Ŋđ—ŋđ—ŧ𝘃. 𝗕) 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗘 – 𝗧𝗧𝗖 𝗕đ—ŋ𝘂𝗴𝗴𝗲 𝗗 𝟭đŸŦ-đŸŦ𝟲 ✅

Operatie redding is gestart voor de E-ploeg, met zaterdag degradatieconcurrent Brugge D (E0, E4, E6, NG) dat op bezoek kwam. Torhout E versterkte zich optimaal en boekte een belangrijke zege waar iedereen zijn steentje kon aan bijdragen. Quinten Meganck (E0) en Annelies Vermeersch (E2) pakten drie op vier, terwijl Sara Verplancke (E6) en Wiebe Vanclooster (E6) elk twee matchen wonnen. Sara won van de E6 en NG, Wiebe zowaar van de E0 en NG. Laat ons hopen dat de E-ploeg zich dit seizoen kan redden in Vierde Provinciale met het hoog op de ontwikkeling van onze beginnende spelers en de jeugd.

(𝟱𝗱𝗲 đ—Ŋđ—ŋđ—ŧ𝘃. 𝗖) 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗙 – 𝗧𝗧𝗖 𝗕đ—ŋ𝘂𝗴𝗴𝗲 𝗘 đŸŦ𝟴-đŸŦ𝟴

Brugge zakte zaterdag met maar liefst vijf ploegen af naar Torhout. Uiteindelijk zou Brugge vier van de vijf matchen verliezen. Enkel de match tussen onze F- en hun E-ploeg werd een gelijkspel. Lukas Pozzolo (E6) won van alle vier de NG’s van de bezoekers. Patrick Ghyoot (E6) won drie wedstrijden. Warre Vanslambrouck (NG) behaalde ÊÊn zege, terwijl Floris Degryse (NG) helaas geen overwinning kon binnenhalen. Uiteindelijk wel een mooi resultaat tegen het hoger gerangschikte Brugge E. Het is ook mooi om te zien dat alle gemotiveerde spelers hun kans krijgen in de interclub.