Speeldag 18 seizoen 2023-2024

Geplaatst op March 12, 2024 door Maarten Kerkhof.

👊 Het verslag van speeldag 18:

(𝟮𝗱𝗲 đ—Ŋđ—ŋđ—ŧ𝘃. 𝗕) TTC Eendracht Kuurne B – 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗔 đŸŦ𝟰-𝟭𝟮 ✅

Kuurne B was aan een sterk seizoen bezig in Tweede Provinciale, maar was zaterdag niet opgewassen tegen het sterke viertal van Torhout A. Onze spelers verdeelden mooi de buit, want iedereen won 3 van hun 4 wedstrijden. Proficiat aan Xavier Melis (C2), Jordy Caes (C2), Jonas Vanheers (C4) en Gust Swaenepoel (C6). Gust (📸) is de laatste weken flink op dreef en heeft serieuze stappen gezet dit seizoen. De A-ploeg is goed op weg om dit seizoen tweede te eindigen na Wielsbeke B. Tot nu toe verloren ze nog maar 2 wedstrijden. Een sterke prestatie!

(đŸ¯đ—ąđ—˛ đ—Ŋđ—ŋđ—ŧ𝘃. 𝗔) TTC Tielt B – 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗕 đŸŦ𝟰-𝟭𝟮 ✅

Dezelfde uitslag bij onze B-ploeg, dat met 4-12 ging winnen bij degradatiekandidaat Tielt B. De thuisploeg stond weliswaar quasi op haar sterkst met 2x D4, D6 en E0, maar was logischerwijs niet in staat om de hoge(re) klassementen van Torhout B te verslaan. Het werd spannend tot 03-04, maar dan schakelde de B-ploeg een versnelling hoger. Yoshi Ghyoot (C6) won alweer al zijn wedstrijden. Maarten Kerkhof (C6) en Wietse Ghesquiere (D0) haalden twee zeges binnen, terwijl ‘debutant’ Peter Vanheers (D4) ook in vorm was. Hij won twee wedstrijden en speelde daarnaast nog twee vijfsetters. Extra goed nieuws: titelconcurrent Koekelare B verloor in Zandvoorde, waardoor de titel zo goed als binnen is!

(đŸ¯đ—ąđ—˛ đ—Ŋđ—ŋđ—ŧ𝘃. 𝗗) 𝗧𝗧𝗖 đ—Ļđ—ļđ—ģ𝘁-𝗗𝗲đ—ģđ—ļ𝗷𝘀 𝗔 – 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗖 đŸŦ𝟴-đŸŦ𝟴

Zaterdagmiddag trok de C-ploeg naar de sympathieke mannen van Sint-Denijs. Met 2x D0, D6 en E6 tegen 3x D2 en E6 beloofde het een spannende wedstrijd te worden, en zo geschiedde! Het werd uiteindelijk een gelijkspel nadat het quasi continu gelijk op ging. Christof Vermeersch (D2) bevestigde zijn bloedvorm met een 4/4, het waren tevens zijn eerste D0’s van het seizoen. Hristo Despeghel (D2) en invaller Wiebe Vanclooster (E6) wonnen elk van de vierde man. Maarten D’hondt (D2) won twee wedstrijden, maar moest in zijn laatste match forfait geven. Maarten scheurde zijn achillespees tijdens een rally en moet vrijdag geopereerd worden. Wij wensen hem een spoedig herstel toe. Bedankt ook aan iedereen die er was om Maarten te ondersteunen.

(𝟰𝗱𝗲 đ—Ŋđ—ŋđ—ŧ𝘃. 𝗔) TTC Knokke-Heist A – 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗗 đŸŦ𝟴-đŸŦ𝟴

De D-ploeg maakte de lastige verplaatsing naar Knokke-Heist, dat met 2x D4, D6 en E0 op haar sterkst stond opgesteld. Hoewel Torhout quasi de ganse avond moest achtervolgen, sleepten ze er toch nog een belangrijk gelijkspel uit. Sander Vandenabeele (D2) presteerde alweer constant en won al zijn matchen zonder setverlies. Arne Huyst (E0) won knap drie matchen, en versloeg dus 1 D4, 1 D6 en 1 E0. Quinten Meganck (E0) versloeg zijn klassementsgenoot, terwijl Justine Busschaert (D6) een offday had. Torhout D blijft favoriet voor de titel, maar dit was het bewijs dat elke match gespeeld moet worden. Het blijft in principe vechten tot de laatste speeldag.

(𝟰𝗱𝗲 đ—Ŋđ—ŋđ—ŧ𝘃. 𝗕) 𝗧𝗧𝗖 𝗕đ—ŋ𝗲𝗱𝗲đ—ģ𝗲 𝗔 – 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗘 𝟭𝟲-đŸŦđŸŦ

De E-ploeg was zaterdag onze enige ploeg die onderuit ging, en dat helaas met het maximum van de cijfers tegen Bredene A. Gezien het verschil in klassementen (D4, D6, E2, E4 tegen 4x E6) natuurlijk geen schande. Patrick Ghyoot en Camille Vanthieghem konden ei zo na stunten tegen de D4, maar verloren beiden na een vijfsetter. Renzo Deschout en Lukas Pozzolo konden ook niet stunten. Het behoud wordt zeer lastig, maar ook hier wordt het vechten tot de laatste speeldag!

(𝟱𝗱𝗲 đ—Ŋđ—ŋđ—ŧ𝘃. 𝗖) TT Gullegem L – 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗙 đŸŦ𝟴-đŸŦ𝟴

Maar liefst 3 van de 6 Torhoutse ploegen speelden afgelopen zaterdag gelijk. Ook de F-ploeg dus, dat er een heel spannende confrontatie tegen Gullegem L van maakte. Hoe kan het ook anders met 4x NG tegen 4x NG. Van 0-2 en 2-4 ging het naar 4-4 en 7-5. Onze spelers gaven zich niet zomaar gewonnen en sleepten er nog een mooie draw uit. Sam Devos bleef alweer ongeslagen en verloor dit seizoen nog maar 8 (!) wedstrijden in Vijfde Provinciale. Wannes Dewulf kende ook een topdag en pakte 3 zeges op 4 matchen. Axelle Cools boekte ook ÊÊn belangrijke zege, terwijl Emiel Taveirne helaas niet kon zegeveren. Een zeer interessante middag dus!