Speeldag 18

Geplaatst op March 15, 2022 door Maarten Kerkhof.

🏓 Competitieverslagen van afgelopen weekend:


𝗧𝗧𝗖 𝗧𝗼𝗿𝗵𝗼𝘂𝘁 𝗔 – 𝗧𝗧𝗖 𝗭𝗮𝗻𝗱𝘃𝗼𝗼𝗿𝗱𝗲 𝗖 𝟬𝟲-𝟭𝟬
De A-ploeg is zo goed als zeker van de vierde plek in Tweede Provinciale B en kan het seizoen zonder druk afwerken. Tegen Zandvoorde (2x C2, C4 en D2), de tweede in de stand, deden onze mannen het opnieuw erg goed. Het werd een nipte 06-10 nederlaag waar uiteindelijk meer had ingezeten. Zo verloor Torhout drie van de drie belles en kampte Kamil Wojcik (C4) ook nog eens met griep waardoor hij zijn beste spel niet kon bovenhalen. Xavier Melis (C2) pakte drie zeges en klopte één C2. Jordy Caes (C4) won er ook drie en versloeg één C4 en één C2. Jerry Feys (D4) won net als Kamil geen wedstrijd, maar mag echt wel tevreden zijn over zijn niveau. Zo sleepte Jerry een belle uit de brand tegen de C2 (!) en won hij nog een set tegen de andere C2. Sterk hoor!


𝗧𝗧𝗖 𝗧𝗼𝗿𝗵𝗼𝘂𝘁 𝗕 – 𝗧𝗧𝗖 𝗕𝗿𝘂𝗴𝗴𝗲 𝗔 𝟭𝟭-𝟬𝟱 ✅
De B-ploeg stond voor een cruciaal duel tegen Brugge A, de laatste in de stand. De bezoekers traden sterk aan met 2x C4, C6 en D2 en hadden de laatste weken hun betere vorm teruggevonden. Het werd aanvankelijk ook moeilijk voor onze B-ploeg (C4, 2x D0 en D4). Tot 5-5 ging het volledig gelijk op, pas daarna werden zes matchen op rij gewonnen en werd uiteindelijk met 11-05 gewonnen. De zesde overwinning op zeven wedstrijden en nog steeds ongeslagen in 2022. De B-ploeg mag stilaan dromen van het behoud, wie had dat gedacht na 9 nederlagen op een rij aan de start van het seizoen en een laatste plek na het afsluiten van de heenronde? Enorm straf van de B-ploeg, maar ze zijn er uiteraard nog niet! Jonas Vanheers (C4) en Aurelio Zutterman (D0) waren ongenaakbaar, ze pakten elk 4 op 4. Maarten Kerkhof (D0) won 2 C4’s en Yoshi Ghyoot (D4) won van de D2. Proficiat!


𝗧𝗧𝗖 𝗧𝗼𝗿𝗵𝗼𝘂𝘁 𝗖 – 𝗧𝗧𝗖 𝗗𝗲 𝗪𝗼𝘂𝗱𝗽𝗮𝗹𝗲𝘁 𝗖 𝟬𝟱-𝟭𝟭
De C-ploeg stond voor haar zwaarste tweeluik van het seizoen. Vorige speeldag namen we het op tegen Gullegem, de toekomstige kampioen, en deze keer stond een duel tegen Houthulst, de derde, op het programma. De bezoekers konden zich versterken en deden dat natuurlijk ook (C2, 2x D0 en D2). Wij traden aan met 3x D4 en D6. Ondanks de nederlaag toch geen slechte prestatie van de C-ploeg gezien de klassementen. Maarten D’hondt was de primus van de klas: hij klopte een D0 en een D2 én speelde nog een belle tegen de andere D0. Christof Vermeersch, Hristo Despeghel en Gust Swaenepoel wonnen elk van de D2, een mooie zege voor hun persoonlijk klassement. De C-ploeg zal hoogstwaarschijnlijk derde eindigen in de reeks en mag zich toch nog opmaken voor de eindronde!


𝗧𝗧𝗖 𝗧𝗼𝗿𝗵𝗼𝘂𝘁 𝗗 – 𝗧𝗧𝗖 𝗚𝘂𝗹𝗹𝗲𝗴𝗲𝗺 𝗞 𝟭𝟲-𝟬𝟬 ✅
Nog nooit had de D-ploeg zich puur qua klassementen zo sterk opgesteld dit seizoen: 2x D4, D6 en E2, of met ander woorden een ploeg die perfect mee zou kunnen strijden voor de titel in Vierde Provinciale! Dat resulteerde zich ook in de uitslag: 16-00! De D-ploeg haalde verschroeiend uit tegen Gullegem K, dat terwijl de heenmatch nog verloren ging. Oké, de bezoekers traden slechts met drie man aan (E4 en 2x E6), maar de thuisploeg verloor haar concentratie niet. In totaal werden er slechts zes (!) sets verloren. Peter Vanheers (D4), Jack Sam Zhen (D4), Arne Huyst (D6) en Justine Busschaert (E2) pakten de volle buit. Justine (📸) is goed op weg om zeker E0 te worden volgend seizoen en misschien zelfs D6. Ze is dan ook onze speelster van de week, proficiat!


𝗧𝗧𝗖 𝗧𝗼𝗿𝗵𝗼𝘂𝘁 𝗘 – 𝗧𝗧𝗖 𝗚𝘂𝗹𝗹𝗲𝗴𝗲𝗺 𝗟 𝟬𝟬-𝟬𝟬 𝗮𝗳
De E-ploeg was vrij door algemeen forfait van Gullegem L. Komend weekend trekken we naar Lauwe!


𝗧𝗧𝗖 𝗧𝗼𝗿𝗵𝗼𝘂𝘁 𝗙 – 𝗧𝗧𝗖 𝗭𝗮𝗻𝗱𝘃𝗼𝗼𝗿𝗱𝗲 𝗟 𝟬𝟵-𝟬𝟳 ✅
De F-ploeg won de heenmatch in Zandvoorde met 05-11 en deze keer werd opnieuw de volle buit gepakt! Knap gedaan aangezien de bezoekers toch met 2x E6 en 2 NG’s aantraden. Dukagjin Suhodolli (E4) en Patrick Ghyoot (E6) wonnen elk drie partijen, enkel van de dezelfde sterke E6 werd verloren. Renzo Deschout (NG) won twee klassementsgenoten en krijgt de smaak volledig te pakken. Ten slotte won Sterre Adam knap één wedstrijd tegen de NG. Ze won daarnaast nog twee sets, dus de vorm is duidelijk in stijgende lijn. Dikke proficiat aan onze F-ploeg!