Speeldag 19 seizoen 2022/2023

Geplaatst op March 14, 2023 door Maarten Kerkhof.

Een verslag van speeldag 19:

๐—ง๐—ง๐—– ๐—ง๐—ผ๐—ฟ๐—ต๐—ผ๐˜‚๐˜ ๐—” – ๐—ง๐—ง๐—– ๐—๐—ฎ๐—ฏ๐—ฏ๐—ฒ๐—ธ๐—ฒ ๐—” ๐Ÿญ๐Ÿฌ-๐Ÿฌ๐Ÿฒ โœ…

Torhout A knoopte zaterdag opnieuw aan met een zege na enkele mindere weken. Geen evidentie, want in de heenmatch werd nog 08-08 gespeeld tegen het sterke Jabbeke. Gelukkig werd deze keer wel gewonnen. Man van de avond was zonder twijfel Aurelio Zutterman (C4 ๐Ÿ“ธ): hij won al zijn partijen (C0, C2, C4 en D2). Hij is op tijd in topvorm voor het BK dat er binnenkort aankomt. Xavier Melis (C2) won drie matchen en moest zich enkel gewonnen tegen de C0 na een belle. Jordy Caes (C2) won twee matchen, Jonas Vanheers (C2) รฉรฉn. Zaterdag wacht een moeilijke uitwedstrijd naar Atanis.

๐—ง๐—ง๐—– ๐—ง๐—ผ๐—ฟ๐—ต๐—ผ๐˜‚๐˜ ๐—• – ๐—ง๐—ง๐—– ๐—ž๐—ผ๐—ฒ๐—ธ๐—ฒ๐—น๐—ฎ๐—ฟ๐—ฒ ๐—” ๐Ÿฌ๐Ÿฏ-๐Ÿญ๐Ÿฏ

De B-ploeg heeft zich er bij neergelegd dat het dit seizoen degradeert uit Tweede Provinciale A. Soms moet je eens een stap terugnemen om nadien twee stappen vooruit te zetten. Tegen Koekelare (2x C4, C6 en D4) werd dan ook enkel voor de individuele klassementen gespeeld. Gust Swaenepoel (D0) was in goede doen en versloeg de D4 รฉn C4. Yoshi Ghyoot (D0) haalde het ook makkelijk met 3-0 van dezelfde C4 en won รฉรฉn wedstrijd. Christof Vermeersch (D4) speelde (zoals wel vaker) meerdere belles, maar kon helaas geen zege boeken. Hristo Despeghel (D2) moest geblesseerd afhaken na twee wedstrijden. De laatste weken heeft de B-ploeg niks meer te verliezen.

๐—ง๐—ง๐—– ๐—ง๐—ผ๐—ฟ๐—ต๐—ผ๐˜‚๐˜ ๐—– – ๐—ง๐—ง๐—– ๐—ฆ๐—ผ๐—ฏ๐—ฒ๐—ธ๐—ฎ ๐—– ๐Ÿฌ๐Ÿต-๐Ÿฌ๐Ÿณ โœ…

Quasi wekelijks waagt onze C-ploeg zich aan een nagelbijter. Al voor de zevende keer dit seizoen was het resultaat tussen beide ploegen maximaal twee punten verschil. Deze keer werd nipt gewonnen van Sobeka C (2x D6, E0 en E2), wij speelden met D2, D4, E0 en E4. Justine Busschaert (E0) haalde opnieuw 4 op 4 en mag zelfs dromen van een D4-klassement. Maarten Dโ€™hondt (D2) won drie partijen en verloor enkel in een belle van de D6 (ooit nog B6). Jack Sam Zhen (D4) kende wat pech en verloor 2x in een belle van een D6, verder won hij wel van de E0 en E2. Dukagjin Suhodolli (E4) mist nog wat matchritme, maar speelde wel een belle tegen de E0. Mits wat meer training zal hij volgend seizoen sowieso nog potten breken. Proficiat aan de C-ploeg!

๐—ง๐—ง๐—– ๐—ง๐—ผ๐—ฟ๐—ต๐—ผ๐˜‚๐˜ ๐—— – ๐—ง๐—ง๐—– ๐—ž๐—ผ๐—ฒ๐—ธ๐—ฒ๐—น๐—ฎ๐—ฟ๐—ฒ ๐—˜ ๐Ÿฌ๐Ÿฏ-๐Ÿญ๐Ÿฏ

De E-ploeg van Koekelare (D6, 2x E0 en E4) speelt de laatste weken met veel sterkere klassementen dan aan het begin van het seizoen en dat bleek ook tegen onze D-ploeg (E0, E4, E6 en NG). Wat volgde was een logische nederlaag. Annelies Vermeersch (E0) kon twee maal zegevieren, zo haalde ze het in een vijfsetter van de D6. Quinten Meganck (E4) won van zijn klassementsgenoot en kan in de laatste weken van het seizoen misschien nog strijden voor een E0-klassement. Lukas Pozzolo (E6) en Renzo Deschout (NG) konden enkele sets winnen, maar gingen onderuit tegen de meer ervaren spelers van Koekelare.

๐—ง๐—ง๐—– ๐—ง๐—ผ๐—ฟ๐—ต๐—ผ๐˜‚๐˜ ๐—˜ – ๐—ง๐—ง๐—– ๐—ž๐—ผ๐—ฒ๐—ธ๐—ฒ๐—น๐—ฎ๐—ฟ๐—ฒ ๐—— ๐Ÿฌ๐Ÿฌ-๐Ÿญ๐Ÿฒ

Afgelopen weekend stond onze E-ploeg voor een onmogelijke taak tegen koploper Koekelare D: nog maar รฉรฉn keer verloren dit seizoen en spelende met 3x D4 en E6. Aan onze kant speelden we met 4 jonge NGโ€™s die in Vierde Provinciale meestal hogere klassementen tegenkomen en vooral ervaring opdoen. Een forfaitnederlaag volgde, maar dat was gezien het verschil in klassementen verre van een schande. Axelle speelde zelfs knap een belle tegen de E6!

๐—ง๐—ง๐—– ๐—ง๐—ผ๐—ฟ๐—ต๐—ผ๐˜‚๐˜ ๐—™ – ๐—ง๐—ง๐—– ๐—ž๐—ผ๐—ฒ๐—ธ๐—ฒ๐—น๐—ฎ๐—ฟ๐—ฒ ๐—™ ๐Ÿญ๐Ÿฐ-๐Ÿฌ๐Ÿฎ โœ…

Het was zaterdag bijna allemaal Koekelare wat de klok sloeg, want de fusieclub daagde met maar liefst vier ploegen op, altijd een fijne gebeurtenis. In Vijfde Provinciale stonden beide F-ploegen met telkens 4 NGโ€™s tegenover elkaar. En het moet gezegd worden: onze talentjes speelden de bezoekers op een hoopje. Camille Vanthieghem en Julien Degryse kenden geen genade en verloren geen enkele match. Sterre Adam en Wannes Dewulf wonnen elk drie wedstrijden en mogen eveneens terugkijken op een topavond. Alle vier deze spelers mogen zich komend seizoen (wellicht) verwachten aan een E6-klassement. Proficiat!