Speeldag 19 seizoen 2023-2024

Geplaatst op March 25, 2024 door Maarten Kerkhof.

Met vertraging het verslag van speeldag 19, waar ÊÊn ploeg van TTC Torhout zich reeds tot kampioen kroonde! 🏆

(𝟮𝗱𝗲 đ—Ŋđ—ŋđ—ŧ𝘃. 𝗕) 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗔 – 𝗧𝗧𝗖 đ—Ŗ𝗮𝗹𝗲𝘁𝗷𝗲 𝗔 𝟭𝟭-đŸŦ𝟱 ✅

De A-ploeg is nog steeds ongeslagen in de terugronde en kwam ook tegen het nochtans sterke Paletje A (2x C2, C4 en D2) niet in de problemen. Jordy Caes (C2 ) was alweer in topvorm en pakte 4/4. Jordy kan blijven dromen van een C0-klassement en staat momenteel op kop in het regelmatigheidscriterium. Hij is op dit moment dus de sterkste speler van Tweede Provinciale B! Jonas Vanheers (C4) won ook knap drie matchen, terwijl Xavier Melis (C2) en Wietse Ghesquiere (D0) elk twee partijen wonnen. Voor Wietse was het zijn debuut in de A-ploeg en dat smaakte naar meer. Met winst tegen onder meer een C4 bewijst hij het niveau in Tweede Provinciale aan te kunnen. De A-ploeg eindigt dit seizoen sowieso (en andermaal) in de top drie!

(đŸ¯đ—ąđ—˛ đ—Ŋđ—ŋđ—ŧ𝘃. 𝗔) 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗕 – 𝗧𝗧𝗖 đ—Ŗ𝗮𝗹𝗲𝘁𝗷𝗲 𝗕 𝟭𝟰-đŸŦ𝟮 ✅

Je zag het al passeren, maar de B-ploeg kon tegen Paletje B (2x D4 en 2x D6) drie speeldagen voor het einde al de titel pakken. Titelconcurrent Koekelare B verloor en dus volstond de zege voor Torhout B. Yoshi Ghyoot (C6 en de beste speler van de reeks) en Gust Swaenepoel (C6) lieten zich op geen enkel foutje betrappen en wonnen al hun partijen. Maarten Kerkhof (C6) en Sander Vandenabeele (D2) wonnen ook drie wedstrijden. De B-ploeg won dit seizoen al haar wedstrijden en is de verdiende kampioen in Derde Provinciale A. Met zijn jong talent is deze ploeg klaar voor Tweede Provinciale. Proficiat aan de kampioenenmakers! Naast het viertal dat Paletje B versloeg, zien we ook nog Wietse Ghesquiere op de foto die eveneens een belangrijke rol vervulde in deze titel! 📸

(đŸ¯đ—ąđ—˛ đ—Ŋđ—ŋđ—ŧ𝘃. 𝗗) 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗖 – 𝗧𝗧𝗖 đ—ĸđ—ŧ𝘀𝘁𝗱𝘂đ—ļđ—ģ𝗸𝗲đ—ŋ𝗸𝗲 𝗗 đŸŦ𝟲-𝟭đŸŦ

De C-ploeg staat dit seizoen niet vaak op haar sterkst door de ambities van de B- en D-ploeg. Het behoud in Derde Provinciale was het enige doel en dat lijkt te gaan lukken, ook ondanks de nederlaag tegen Oostduinkerke D (2x D2, D4 en D6). Christof Vermeersch (D2) bewees alweer zijn bloedvorm en verloor geen enkele match. Onze voorzitter is nu al 24 (!) matchen op rij ongeslagen en maakt nog altijd kans op een D0-klassement. Hristo Despeghel (D2) won twee wedstrijden, terwijl Peter Vanheers (D4) en invaller Sam Devos (NG) geen zeges konden binnenhalen. Sam speelde wel knap een belle tegen de D6.

(𝟰𝗱𝗲 đ—Ŋđ—ŋđ—ŧ𝘃. 𝗔) 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗗 – 𝗧𝗧𝗖 đ—ĸđ—ŧ𝘀𝘁𝗱𝘂đ—ļđ—ģ𝗸𝗲đ—ŋ𝗸𝗲 𝗙 𝟭𝟰-đŸŦ𝟮 ✅

Na het puntenverlies tegen Knokke-Heist A was Torhout D verplicht de match tegen Oostduinkerke F (4x E4) te winnen en dat deed het ook zonder moeite, logisch gezien het verschil in klassementen. Justine Busschaert (D6), Arne Huyst (E0) en Quinten Meganck (E0) pakten 4/4, terwijl Sara Verplancke (E6) knap van twee E4’s kon winnen. Leuk feitje: de vijf belles werden allemaal door Torhout gewonnen. Door de nederlaag van Brugge C tegen Knokke-Heist deed de D-ploeg trouwens een gouden zaak in de titelstrijd. Met nog drie matchen te gaan volstaan twee zeges voor Torhout D. Na de B-ploeg hopen we natuurlijk dat de D-ploeg zich binnenkort ook tot kampioen kroont!

(𝟰𝗱𝗲 đ—Ŋđ—ŋđ—ŧ𝘃. 𝗕) 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗘 – 𝗧𝗧𝗖 đ—Ŗ𝗮𝗹𝗲𝘁𝗷𝗲 𝗗 đŸŦ𝟲-𝟭đŸŦ

De E-ploeg ging nipt onderuit tegen Paletje D, maar dat was het gezien het verschil in klassementen absoluut geen schande, integendeel! Torhout E speelde met vier E6’s, terwijl de bezoekers met twee E2’s en twee E4’s speelden. Er werden dus zes wedstrijden gewonnen tegen een hoger klassement. Wiebe Vanclooster (E6) was on fire en pakte maar liefst drie zeges. Bijna zat er een 4/4 in, maar tegen de andere E2 ging de vijfsetter verloren. Sterre Adam (E6) stuntte twee keer, Camille Vanthieghem (E6) ÊÊn keer. Patrick Ghyoot (E6) kon niet stunten tegen de hogere klassementen. Voor de E-ploeg wordt het vechten tot de laatste speeldag voor het behoud, al geeft deze prestatie wel moed!

(𝟱𝗱𝗲 đ—Ŋđ—ŋđ—ŧ𝘃. 𝗖) 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗙 – 𝗧𝗧𝗖 đ—Ŗ𝗮𝗹𝗲𝘁𝗷𝗲 𝗘 đŸŦ𝟱-𝟭𝟭

Paletje E zakte op de meest recente speeldag met maar liefst vier ploegen af naar Torhout. Hun E-ploeg deed dat slechts met drie ‘man’: ÊÊn E4 en twee E6’s. Wij speelden met ÊÊn E6 en drie NG’s. Emiel Blomme (NG) redde de eer voor de F-ploeg, want hij won makkelijk met 3-0 van de E6. Een stuntzege en bovendien zijn eerste winnende E6 ooit, dat smaakt naar meer! Renzo Deschout (E6), Ruben Van Hove (NG) en Kieran Bocquez (NG) konden niet stunten tegen de bezoekers uit Roeselare. Kieran kwam wel nog dicht bij een zege, hij verloor pas na vijf sets van een E6.