Speeldag 22 seizoen 2022/2023

Geplaatst op May 1, 2023 door Maarten Kerkhof.

🏓 Een verslag van de laatste wedstrijden van het seizoen 2022-2023:

𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗔 – 𝗧𝗧𝗖 𝗞𝘂𝘂đ—ŋđ—ģ𝗲 𝗕 𝟭𝟭-đŸŦ𝟱 ✅

De A-ploeg verloor dit seizoen slechts ÊÊn wedstrijd in eigen huis en bevestigde haar sterke thuisreputatie met een ruime zege tegen middenmoter Kuurne B (C4, 2x C6 en D2). Xavier Melis (C2) en Jordy Caes (C2) wonnen al hun partijen. Jonas Vanheers (C2) won twee wedstrijden, terwijl Hristo Despeghel (D2) zijn klassementsgenoot kon verslaan. De A-ploeg eindigt op een derde plek in Tweede Provinciale B. Met wat meer geluk had Torhout zeker kunnen promoveren, maar we mogen toch terugblikken op enkele heel knappe overwinningen.

𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗕 – 𝗧𝗧𝗖 𝗭𝗮đ—ģ𝗱𝘃đ—ŧđ—ŧđ—ŋ𝗱𝗲 𝗗 đŸŦđŸĩ-đŸŦđŸŗ ✅

Hoewel onze B-ploeg al zeker was van degradatie, wilden ze nog ÊÊn maal knallen voor eigen publiek. En zo geschiedde. Tegen Zandvoorde D (C4, 2 C6’s en D4) werd de tweede zege van het seizoen geboekt. Aurelio Zutterman (C4) kende geen genade en won alles. Yoshi Ghyoot (D0) won 3 partijen, waaronder 2 C6’s, terwijl Gust Swaenepoel (D0) ook mooi 2 zeges boekte. Maarten Kerkhof (C4) kende een pechavond en verloor 3 belles. Met 7 verloren belles op een rij zat het geluk de laatste weken niet aan zijn zijde. Ondanks de knappe overwinning blijft de B-ploeg met een zuur gevoel achter. Ze tellen evenveel punten als Houthulst, de derde laatste in de stand, maar degraderen op basis van onderlinge confrontaties.

𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗖 – 𝗧𝗧𝗖 𝗕đ—ŋ𝗲𝗱𝗲đ—ģ𝗲 𝗔 𝟭𝟭-đŸŦ𝟱 ✅

Ook onze C-ploeg wilde het seizoen in schoonheid afsluiten en deed dat met verve: een 11-5 overwinning tegen Bredene A. Zij speelden weliswaar slechts met 3 (D2, D4 en E2). Onze 3 D4’s, Christof Vermeersch, Peter Vanheers en Jack Sam Zhen, wonnen elk twee van hun drie partijen. Christof en Jack wonnen bijvoorbeeld van de D2, Peter als enige van de D4. Justine Busschaert (E0) versloeg de E2 en verloor spijtig genoeg nog twee belles. Torhout C eindigt als zesde, exact in de middenmoot. Of met andere woorden: ze zitten er perfect op hun plaats!

𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗗 – 𝗧𝗧𝗖 𝗭𝗮đ—ģ𝗱𝘃đ—ŧđ—ŧđ—ŋ𝗱𝗲 𝗝 đŸŦ𝟭-𝟭𝟱

De D-ploeg kon niet op haar sterkst aantreden tegen Zandvoorde J, de derde in de stand en spelend met 3 E0’s en 1 E6. Met 1 E4 en 3 NG’s werd langs onze kant een logisch nederlaag geleden, maar wel veel ervaring opgedaan. Quinten Meganck (E4) maakte de eerredder en hoe; hij won makkelijk met 3-0 van de E0. Sara Verplancke, Axelle Cools en Emiel Taveirne konden geen overwinningen binnenhalen, maar Sara speelde wel nog een belle tegen de E0. De D-ploeg eindigt dit seizoen als vierde en kon op sommige momenten heel straf uit de hoek komen. Dat belooft richting volgend seizoen!

𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗘 – 𝗧𝗧𝗖 𝗗đ—ļđ—ģđ—ŧ 𝗕đ—ŋ𝘂𝗴𝗴𝗲 𝗘 đŸŦ𝟴-đŸŦ𝟴

4 NG’s tegen 4 NG’s. Dat was wat het duel tussen Torhout E en Dino Brugge E te bieden had in Vierde Provinciale A. In totaal werden er 5 belles gespeeld: 2 daarvan gingen er naar de thuisploeg, 3 naar de bezoekers. Een logisch gelijkspel waar allebei de ploegen tevreden mee zullen zijn. Sterre Adam kon met 3 gewonnen NG’s absoluut terugblikken op een prima avond. Camille Vanthieghem en Renzo Deschout wonnen 2 wedstrijden, terwijl Sam Devos 1 wedstrijd naar zich toe trok. Camille, Renzo en Sam verloren elk nog ÊÊn vijfsetter.

𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗙 – 𝗧𝗧𝗖 đ—Ē𝗲đ—ģ𝗱𝘂đ—ļđ—ģ𝗲 𝗗 đŸŦđŸŦ-đŸŦđŸŦ (𝗮đ—ŗ)

Voor de F-ploeg zat het seizoen er al op, zij kwamen niet in actie door algemeen forfait van Wenduine D.

🍟 Ondertussen een traditie binnen TTC Torhout: in de laatste wedstrijd van de heen- en terugronde trakteert het bestuur zowel alle thuisspelers, supporters als bezoekende spelers op frietjes. Dat het gesmaakt heeft en de sfeer er goed in zat, is duidelijk te zien op onderstaande foto. Een geslaagd einde van het interclubseizoen 2022-2023. Nu nog 1x knallen op het clubkampioenschap van 13 mei! 👊😁