Speeldag 2 seizoen 2023-2024

Geplaatst op September 25, 2023 door Maarten Kerkhof.

🏓 Een verslag van speeldag 2, tevens onze eerste thuismatch van het nieuwe seizoen:

(𝟮𝗱𝗲 𝗣𝗿𝗼𝘃𝗶𝗻𝗰𝗶𝗮𝗹𝗲 𝗕) 𝗧𝗧𝗖 𝗧𝗼𝗿𝗵𝗼𝘂𝘁 𝗔 – 𝗧𝗧𝗖 𝗢𝗼𝘀𝘁𝗲𝗻𝗱𝗲 𝗕 𝟬𝟳-𝟬𝟵

Vorig week won onze A-ploeg makkelijk van promovendus Zandvoorde E, maar deze keer wachtte een eerste test tegen Oostende B (3x C4 en 1x C6). Wij speelden met C2, 2x C4 en C6, dus op papier lag het zeer dicht bij elkaar. Helaas werd een nipte nederlaag geleden. Jonas Vanheers (C4) valt niks te verwijten, want hij pakte 4 op 4 en gaf slechts één set prijs. Aurelio Zutterman (C4) won twee wedstrijden, terwijl Jordy Caes (C2) een off-day kende en slechts één keer kon winnen. Yoshi Ghyoot (C6) bleef achter zonder overwinning, maar we mogen niet enkel kijken naar het resultaat. Yoshi speelde sterk, maar kende veel pech en verloor drie belles.

(𝟯𝗱𝗲 𝗣𝗿𝗼𝘃𝗶𝗻𝗰𝗶𝗮𝗹𝗲 𝗔) 𝗧𝗧𝗖 𝗧𝗼𝗿𝗵𝗼𝘂𝘁 𝗕 – 𝗧𝗧𝗖 𝗭𝗮𝗻𝗱𝘃𝗼𝗼𝗿𝗱𝗲 𝗜 𝟭𝟯-𝟬𝟯 ✅

Met 2x C6, D0 en D2 kwam onze B-ploeg opnieuw sterk voor de dag in Derde Provinciale. Tegen D4, 2x D6 en E4 kwam onze ploeg nooit in de problemen. Hristo Despeghel (D2) was wel de enige speler die 4/4 pakte, hij liet zich niet ringeloren door de lager geklasseerde spelers. Maarten Kerkhof (C6), Gust Swaenepoel (C6) en Wietse Ghesquiere (D0) lieten zich wel elk één keer verrassen en pakten 3/4. Het is een bewijs dat elke wedstrijd gespeeld moet worden en dat de focus niet verloren mag gaan, met andere woorden een goede leerschool. Zo zullen er nog veel matchen volgen dit seizoen. Toch primeert het collectief doel en dat is dit seizoen duidelijk: kampioen spelen!

(𝟯𝗱𝗲 𝗣𝗿𝗼𝘃𝗶𝗻𝗰𝗶𝗮𝗹𝗲 𝗗) 𝗧𝗧𝗖 𝗧𝗼𝗿𝗵𝗼𝘂𝘁 𝗖 – 𝗧𝗧𝗖 𝗠𝗲𝘂𝗹𝗲𝗯𝗲𝗸𝗲 𝗖 𝟬𝟰-𝟭𝟮

De C-ploeg was vorige week vrij, maar nam het nu meteen op tegen Meulebeke C, een degradant uit Tweede Provinciale en één van de favorieten om er dit seizoen de titel te grijpen. Met 2x D0, D2 en D4 stelden ze alvast een sterke ploeg op. Het was een leuke avond voor de spelers van onze C-ploeg om te werken aan hun individueel klassement. Voorzitter Christof Vermeersch (D2) kende een ietwat vreemde avond. Hij won zeer makkelijk zijn eerste twee matchen tegen de D2 en D4, maar bleef met een zuur gevoel achter nadat hij na een belle verloor van beide D0’s. Maarten D’hondt (D2) won één wedstrijd tegen de D2, terwijl nieuwkomer Sander Vandenabeele (D2) één keer kon zegevieren op zijn debuut voor TTC Torhout (winst tegen D4). Renzo Deschout (E6) kwam enkele keren dicht bij setwinst, maar bleef achter zonder overwinning (zeker geen schande).

(𝟰𝗱𝗲 𝗣𝗿𝗼𝘃𝗶𝗻𝗰𝗶𝗮𝗹𝗲 𝗔) 𝗧𝗧𝗖 𝗧𝗼𝗿𝗵𝗼𝘂𝘁 𝗗 – 𝗗𝗲 𝗪𝗼𝘂𝗱𝗽𝗮𝗹𝗲𝘁 𝗗 𝟭𝟱-𝟬𝟭 ✅

Ook onze D-ploeg was vorige week vrij, maar begon zaterdag wel met een knal aan het nieuwe seizoen. Ze gunden de bezoekers uit Houthulst (4x E6) slechts één overwinning. Een geconcentreerde Peter Vanheers (D4), Justine Busschaert (D6) en Quinten Meganck (E0) lieten zich niet vangen en pakten logischerwijs 4/4. Sara Verplancke beleefde als E6 een mooie avond. Ze won van drie klassementsgenoten en moest zich enkel na een belle gewonnen geven tegen Lisa-Marie Vael, een jong talent van Houthulst dat bij Torhout traint. Proficiat aan de D-ploeg, die enorm sterk aan het seizoen is begonnen!

(𝟰𝗱𝗲 𝗣𝗿𝗼𝘃𝗶𝗻𝗰𝗶𝗮𝗹𝗲 𝗕) 𝗧𝗧𝗖 𝗧𝗼𝗿𝗵𝗼𝘂𝘁 𝗘 𝟬-𝟭𝟲 – 𝗧𝗧𝗖 𝗢𝗼𝘀𝘁𝗲𝗻𝗱𝗲 𝗛 𝟬𝟲-𝟭𝟬

Wat een prachtige zaterdagavond werd het voor onze jeugdspelers van de E-ploeg. Oké, ze verloren wel van Oostende H, maar alle vier onze spelers kunnen tevreden terugblikken op hun eerste thuismatch van het seizoen. Terwijl het op papier 00-16 moest zijn voor de bezoekers uit Oostende (4x E6 vs 1x E2 en 3x E4), maakte onze E-ploeg het hen knap lastig en werd maar liefst 6 (!) keer gestunt tegen een hoger klassement. Camille Vanthieghem en Julien Degryse wonnen twee wedstrijden. Camille stuntte tegen een E4 en E2, terwijl Julien twee op zijn debuut als E6 twee keer won van een E4. Sterre Adam en Lukas Pozzolo wonnen één E4 en verloren verder nog een belle. In totaal werden er acht belles gespeeld … en of er talent rondloopt bij TTC Torhout. De trainingen werpen duidelijk hun vruchten af.

(𝟱𝗱𝗲 𝗣𝗿𝗼𝘃𝗶𝗻𝗰𝗶𝗮𝗹𝗲 𝗖) 𝗧𝗧𝗖 𝗧𝗼𝗿𝗵𝗼𝘂𝘁 𝗙 – 𝗩𝗿𝗶𝗷 𝗔

De F-ploeg kwam zaterdag niet in actie.

Ook dit seizoen schenkt TTC Torhout alle thuis- en uitspelers eten na afloop van de wedstrijden. Met lekkere croque monsieurs werd duchtig nagepraat over de eerste thuismatch van het nieuwe seizoen. Er werd ook een leuke groepsfoto genomen! 📸😍