Speeldag 20 seizoen 2022/2023

Geplaatst op March 22, 2023 door Maarten Kerkhof.

๐Ÿ“ Een verslag van speeldag 20:

๐—ง๐—ง๐—– ๐—”๐˜๐—ฎ๐—ป๐—ถ๐˜€ ๐—” – ๐—ง๐—ง๐—– ๐—ง๐—ผ๐—ฟ๐—ต๐—ผ๐˜‚๐˜ ๐—” ๐Ÿญ๐Ÿฌ-๐Ÿฌ๐Ÿฒ

De A-ploeg zal dit seizoen niet promoveren naar Eerste Provinciale. Tegen het sterke Atanis (3x C4 en E4) liepen we eigenlijk de ganse avond achter de feiten aan. Aurelio Zutterman (C4) won twee wedstrijden, waaronder รฉรฉn C4. Yoshi Ghyoot (D0) maakte zijn debuut in de A-ploeg en won ook van een C4 (naast de E4). Jonas Vanheers (C2) en Jordy Caes (C2) kenden een mindere dag en moesten vrede nemen met รฉรฉn gewonnen wedstrijd. Promotie zat er dit jaar zeker in, maar we moeten toegeven dat we het de laatste weken uit handen gaven. Volgend jaar dan maar ๐Ÿ˜‰

๐—ง๐—ง๐—– ๐—”๐˜๐—ฎ๐—ป๐—ถ๐˜€ ๐—• – ๐—ง๐—ง๐—– ๐—ง๐—ผ๐—ฟ๐—ต๐—ผ๐˜‚๐˜ ๐—• ๐Ÿญ๐Ÿฎ-๐Ÿฌ๐Ÿฐ

Onze B-ploeg stond afgelopen weekend opgesteld met D0, 2x D2 en D4. Tegen 3x C6 en D0 werd een logische nederlaag geleden, maar toch liet Torhout enkele mooie dingen zien. Gust Swaenepoel kon als D0 een klassementsgenoot รฉn een C6 verslaan. Hristo Despeghel en Maarten Dโ€™hondt, 2 D2โ€™s van onze club, pakten รฉรฉn zege tegen een hoger klassement. Hristo won van een C6 en verloor verder nog een belle. Maarten won dan weer van de D0. Christof Vermeersch (D4) kwam nog hรฉรฉl dicht bij winst tegen de D0, maar verloor met 12-10 in de belle.

๐—ง๐—ง๐—– ๐—”๐˜๐—ฎ๐—ป๐—ถ๐˜€ ๐—– – ๐—ง๐—ง๐—– ๐—ง๐—ผ๐—ฟ๐—ต๐—ผ๐˜‚๐˜ ๐—– ๐Ÿญ๐Ÿฎ-๐Ÿฌ๐Ÿฐ

Zaterdag zakte Torhout met maar liefst drie ploegen af naar het sympathieke Atanis Kortrijk. Het moet gezegd zijn, de thuisploeg heeft dit seizoen enkele sterke ploegen en speelt vaak met enkele Cโ€™s in Derde Provinciale. Tegen onze C-ploeg was dat niet anders (2x C6, D0 en E6). Torhout won in totaal vier partijen, alleen van de E6 werd gewonnen. Een opvallende rol was er weggelegd voor Quinten Meganck (E4). Hij speelde de enige twee belles van de avond. Hij won van de E6, en verloor een vijfsetter tegen de D0 ondanks een 0-2 voorsprong. Toch knap gespeeld, Quinten! Jack Sam Zhen (D4), Justine Busschaert (E0) en Arne Huyst (E0) vervolledigden de ploeg.

๐—ง๐—ง๐—– ๐—ข๐—ผ๐˜€๐˜๐—ธ๐—ฎ๐—บ๐—ฝ ๐—• – ๐—ง๐—ง๐—– ๐—ง๐—ผ๐—ฟ๐—ต๐—ผ๐˜‚๐˜ ๐—— ๐Ÿญ๐Ÿฒ-๐Ÿฌ๐Ÿฌ

De B-ploeg van Oostkamp mocht zich reeds kampioen noemen, maar wilde het seizoen natuurlijk in schoonheid afsluiten. Tegen onze D-ploeg, dat dit seizoen enkele keren kon stunten, namen ze dan ook geen risico (2x D6 en 2x E0). Torhout speelde echter maar met drie Torhoutnaars (2x E6 en NG). Gezien de situatie en de klassementen is een 16-00 nederlaag zeker geen schande. Lukas Pozzolo (E6) slaagde er in om รฉรฉn set van de E0 af te snoepen. Josse Casier (E6) en Axelle Cools (NG) vervolledigden de ploeg.

๐—ง๐—ง๐—– ๐—•๐—ฟ๐—ฒ๐—ฑ๐—ฒ๐—ป๐—ฒ ๐—• – ๐—ง๐—ง๐—– ๐—ง๐—ผ๐—ฟ๐—ต๐—ผ๐˜‚๐˜ ๐—˜ ๐Ÿญ๐Ÿฑ-๐Ÿฌ๐Ÿญ

Ook de E-ploeg kon zaterdag helaas geen overwinning boeken. Tegen E2, E4 en 2x E6 werd kansloos verloren, zeker ook omdat we slechts met drie spelers aantraden (3 NGโ€™s). Sterre Adam (NG) zorgde voor de eerredder รฉn hoe. Ze veegde de vloer aan met de E4, 1-3 winst!. Verder verloor ze nog nipt in een belle van de E2! Floris Degryse en Sam Devos vervolledigden de ploeg en konden zich in enkele sets toch knap weren!

๐—ง๐—ง๐—– ๐—•๐—ฟ๐—ฒ๐—ฑ๐—ฒ๐—ป๐—ฒ ๐—– – ๐—ง๐—ง๐—– ๐—ง๐—ผ๐—ฟ๐—ต๐—ผ๐˜‚๐˜ ๐—™ ๐Ÿฌ๐Ÿฐ-๐Ÿญ๐Ÿฎ โœ…

Onze 5 hoogste ploegen gingen afgelopen weekend de boot in, maar gelukkig was er de F-ploeg nogโ€ฆ Onze 4 jonge NGโ€™s haalden het makkelijk van 3 NGโ€™s bij Bredene. Opvallend: de koek werd eerlijk verdeeld: iedereen won twee van zijn/haar drie partijen. 1 NG was voor iedereen te sterk, maar van de twee overige thuisspelers werd vrij makkelijk gewonnen. Zo wonnen Sara Verplancke, Camille Vanthieghem, Renzo Deschout en Emiel Taveirne (๐Ÿ“ธ) op die manier elk twee partijen. Proficiat, een dikke pluim!