Speeldag 20 seizoen 2023-2024

Geplaatst op March 31, 2024 door Maarten Kerkhof.

🆕 Het verslag van speeldag 20, waar 4 van de 6 ploegen de verplaatsing maakten naar Koekelare!

(𝟮𝗱𝗲 đ—Ŋđ—ŋđ—ŧ𝘃. 𝗕) 𝗧𝗧𝗖 𝗞đ—ŧ𝗲𝗸𝗲𝗹𝗮đ—ŋ𝗲 𝗔 – 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗔 đŸŦ𝟱-𝟭𝟭 ✅

De A-ploeg boekte zaterdag nog maar eens een zege, dit keer tegen Koekelare A (C2, C4, C6, D0). Xavier Melis en Jordy Caes, beiden C2, pakten 4 op 4, terwijl Jonas Vanheers (C4) enkel van zijn klassementsgenoot verloor. Met nog eens 3 zeges is het zo goed als zeker dat Jonas straks een C2-klassement zal bemachtigen. Invaller Sara Verplancke (E6) deed ervaring op en mocht mee zegevieren. Proficiat aan de A-ploeg met deze nieuwe overwinning, alsook aan Wielsbeke B die zaterdag verdiend de titel pakte in Tweede Provinciale B. Volgend jaar doen we opnieuw een poging!

(đŸ¯đ—ąđ—˛ đ—Ŋđ—ŋđ—ŧ𝘃. 𝗔) 𝗧𝗧𝗖 𝗞đ—ŧ𝗲𝗸𝗲𝗹𝗮đ—ŋ𝗲 𝗕 – 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗕 đŸŦđŸ¯-đŸ­đŸ¯ ✅

Het zag er lang naar uit dat Torhout B de titel zou kunnen pakken in en tegen Koekelare, de tweede in de stand. Door hun nederlaag op de vorige speeldag werd het kampioenschap echter al vroeger beslist. Toch wilde onze B-ploeg de kers op de taart zetten door deze partij ook gewoon te winnen en het seizoen ongeslagen af te sluiten. Dat lukte hen uiteindelijk makkelijk, getuige de 03-13 zege. Koekelare speelde met D0 en 3x D2, wij met onze vaste ploeg (3x C6 en D0). Yoshi Ghyoot en Gust Swaenepoel, beiden C6, behaalden nog maar eens 4 op 4. Maarten Kerkhof (C6) won 3 wedstrijden, terwijl Wietse Ghesquiere 2 partijen winnend afsloot. Voor wie er nog aan twijfelt: onze B-ploeg is klaar voor Tweede Provinciale. Proficiat!

(đŸ¯đ—ąđ—˛ đ—Ŋđ—ŋđ—ŧ𝘃. 𝗗) 𝗧𝗧𝗖 𝗚𝘂𝗹𝗹𝗲𝗴𝗲đ—ē 𝗛 – 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗖 đŸŦ𝟲-𝟭đŸŦ ✅

So far so good. Ook de C-ploeg behaalde zaterdag een zege op verplaatsing bij Gullegem H (2x D6, E0 en E2). Sander Vandenabeele en Christof Vermeersch, beiden D2, wonnen al hun partijen. Christof zit nu al aan 28 zeges op een rij. Opvallend: 12 van zijn 28 zeges waren na een vijfsetter. Zo speelde (en won) hij er zaterdag opnieuw 3. Hristo Despeghel (D4) won 2 matchen, terwijl invaller Camille Vanthieghem (E6) ervaring opdeed. Na deze zege is de C-ploeg ook officieel gered in Derde Provinciale. Er wacht nu enkel nog een verplaatsing naar Kuurne, de laatste in de stand. Proficiat!

(𝟰𝗱𝗲 đ—Ŋđ—ŋđ—ŧ𝘃. 𝗔) 𝗧𝗧𝗖 đ—ĸđ—ŧ𝘀𝘁𝗲đ—ģ𝗱𝗲 𝗚 – 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗗 đŸŦđŸĩ-đŸŦđŸŗ

De D-ploeg kwam met een kater terug uit Oostende, waar zaterdagmiddag de tweede nederlaag van het seizoen werd geleden. Oostende G speelde met D6, 2x E2 en E6, wij met D4, D6 en 2x E0. Het ging heel de middag gelijk op, maar uiteindelijk ging het van 07-07 naar 09-07. Arne Huyst (E0) won 3 wedstrijden, Justine Busschaert (D6) 2 wedstrijden, terwijl Peter Vanheers (D4) en Quinten Meganck (E0) elk ÊÊn partij wonnen. In functie van de titel een vervelende nederlaag, al heeft de D-ploeg het nog zelf in handen. De resterende 2 matchen winnen en het is kampioen. Duimen maar!

(𝟰𝗱𝗲 đ—Ŋđ—ŋđ—ŧ𝘃. 𝗕) 𝗧𝗧𝗖 𝗞đ—ŧ𝗲𝗸𝗲𝗹𝗮đ—ŋ𝗲 𝗘 – 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗘 𝟭𝟭-đŸŦ𝟱

Ook de E-ploeg speelde zaterdag in en tegen Koekelare (E0, 2x E4 en E6). Torhout deed aardig haar best, maar zou uiteindelijk tekort komen. Annelies Vermeersch (E2) won 3 matchen en verloor haar enige match van de E0 na een vijfsetter. Sam Devos (NG 📸) trekt haar goede vorm door met winst tegen E4 en E6. Wiebe Vanclooster en Patrick Ghyoot, beiden E6, moesten uiteindelijk met lege handen naar huis. Het wordt zeer lastig voor de E-ploeg om degradatie te vermijden. De laatste thuiswedstrijd tegen Damme D is in principe de laatste kans om toch nog iets te doen.

(𝟱𝗱𝗲 đ—Ŋđ—ŋđ—ŧ𝘃. 𝗖) 𝗧𝗧𝗖 𝗞đ—ŧ𝗲𝗸𝗲𝗹𝗮đ—ŋ𝗲 𝗙 – 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗙 đŸŦđŸĩ-đŸŦđŸŗ

De F-ploeg leed tegen Koekelare F (E6 en 3x NG) een zeer nipte nederlaag. Enorm spijtig, want eigenlijk stonden ze de hele avond op voorsprong. Van 0-2, 2-4 en 4-6 ging het uiteindelijk nog naar 9-7 voor de thuisploeg. Wannes Dewulf, Kieran Bocquez en Axelle Cools (allemaal NG) wonnen alle drie de helft van hun wedstrijden. Warre Vanslambrouck (ook NG) won ÊÊn wedstrijd. Ondanks de nederlaag blijft het fijn om te zien dat onze jeugdspelers stappen zetten en gemotiveerd zijn om competitie te spelen. Ook met dank aan onze jeugdtrainers natuurlijk. De toekomst oogt mooi!