Speeldag 21 seizoen 2022/2023

Geplaatst op April 25, 2023 door Maarten Kerkhof.

🏓 Een verslag van speeldag 21, de voorlaatste wedstrijden van het seizoen (met een weekje vertraging):

𝗧𝗧𝗖 𝗔đ—ģ𝗱 𝗟𝗲đ—ļ𝗲 𝗗 – 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗔 đŸŦđŸŦ-đŸŦđŸŦ 𝗮đ—ŗ

Door algemeen forfait van Lauwe kende de A-ploeg een weekje rust.

𝗧𝗧𝗖 𝗜𝗲đ—Ŋ𝗲đ—ŋ-𝗛𝗲𝘂𝘃𝗲𝗹𝗹𝗮đ—ģ𝗱 𝗔 – 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗕 đŸŦ𝟴-đŸŦ𝟴

Enkel bij winst kon Torhout B nog hopen op een verlengd verblijf in Tweede Provinciale. De thuisploeg was verrassend zwak opgesteld (C4, D0 en 2x E0), terwijl wij ook niet op ons sterkst stonden (2x D0 en 2x D2). Er volgde een terecht, maar zuur gelijkspel. Bij een 5-8 voorsprong werden nog 2 belles verloren. De B-ploeg degradeert zo naar 3de. Yoshi Ghyoot (D0) won drie matchen, Gust Swaenepoel (D0) twee, Maarten D’hondt (D2) twee en Hristo Despeghel (D2) ÊÊn.

𝗧𝗧𝗖 𝗕đ—ŋ𝘂𝗴𝗴𝗲 𝗔 – 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗖 đŸ­đŸ¯-đŸŦđŸ¯

De A-ploeg van Brugge verloor dit seizoen geen enkele partij en is de verdiende kampioen in Derde Provinciale. Deze verplaatsing was voor onze C-ploeg dan ook erg lastig, met een logische nederlaag tot gevolg. Zij speelden met C2, 2x C6 en E0, wij met 3x D4 en E0. Christof Vermeersch (D4), Jack Sam Zhen (D4) en Justine Busschaert (E0) wonnen elk van de E0. Christof verloor helaas nog een belle van een C2 en C6. Peter Vanheers (D4) kende pech en kon geen zege boeken.

𝗧𝗧𝗖 𝗕đ—ŋ𝘂𝗴𝗴𝗲 𝗗 – 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗗 đŸŦđŸŗ-đŸŦđŸĩ ✅

Ook onze D-ploeg trok naar Brugge en boekte daar een krappe, maar mooie zege. Met E0, E4, E6 en NG werd gewonnen van 3 E4’s en NG. Arne Huyst (E0) maakte zijn favorietenrol waar en pakte 4/4. Quinten Meganck (E4) won drie partijen, waaronder twee E4’s. Lukas Pozzolo (E6) en Sara Verplancke (NG) wonnen elk van de NG. Een mooie zege waardoor Torhout zich naar de subtop in Vierde Provinciale werkte!

𝗧𝗧𝗖 đ—ĸđ—ŧ𝘀𝘁𝗲đ—ģ𝗱𝗲 𝗜 – 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗘 đŸŦđŸŦ-đŸŦđŸŦ 𝗮đ—ŗ

Ook de E-ploeg kreeg een weekje rust.

𝗧𝗧𝗖 𝗭𝗮đ—ģ𝗱𝘃đ—ŧđ—ŧđ—ŋ𝗱𝗲 𝗠 – 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗙 đŸŦ𝟰-𝟭𝟮 ✅

Opnieuw een zege voor onze jeugdige F-ploeg, reeds de achtste van het seizoen. En dat is best knap, want aan beide kanten stonden elk 4 NG’s. Julien Degryse, Wannes Dewulf, Sam Devos en Axelle Cools (📸) verdeelden mooi de buit, ze wonnen elk 3 partijen. Julien kwam nog erg dicht bij een 4/4. Hij moest zich pas na een 11-9 nederlaag in de vijfde set gewonnen geven. Proficiat!