Speeldag 21 seizoen 2023-2024

Geplaatst op April 15, 2024 door Maarten Kerkhof.

🆕 Een verslag van speelweek 21, de laatste thuismatch(en) van het seizoen!

(𝟮𝗱𝗲 đ—Ŋđ—ŋđ—ŧ𝘃. 𝗕) 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗔 – 𝗧𝗧𝗖 𝗔𝘁𝗮đ—ģđ—ļ𝘀 𝗔 đŸŦđŸĩ-đŸŦđŸŗ ✅

De A-ploeg is goed op weg om de terugronde ongeslagen af te sluiten. De laatste thuismatch van het seizoen werd weliswaar een nipte, maar verdiende overwinning tegen middenmoter Atanis A (2x C4, C6 en D0). Jonas Vanheers (C4 📸) bevestigde zijn virtuele C2-kaart met alweer 4 zeges. Jordy Caes (C2) won 3 wedstrijden, Yoshi Ghyoot (C6) won 2 wedstrijden. Xavier Melis (C2) had een off-day en kon geen enkele wedstrijd winnen. De laatste speeldag trekt Torhout A naar Gullegem. Het staat nu 100% vast dat de A-ploeg op de tweede plaats eindigt na de verdiende kampioen Wielsbeke-Leieland B. Dit wetende mogen we volgend seizoen (opnieuw) mikken op promotie naar Eerste Provinciale.

(đŸ¯đ—ąđ—˛ đ—Ŋđ—ŋđ—ŧ𝘃. 𝗔) 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗕 – 𝗧𝗧𝗖 𝗗𝗮đ—ēđ—ē𝗲 𝗕 𝟭𝟮-đŸŦ𝟰 ✅

De eerste tegen de laatste in de stand, dan weet je op zich genoeg. De B-ploeg pakte een logische zege tegen Damme B (3x D6 en E6). Gust Swaenepoel (C6) bleef alweer ongeslagen in Derde Provinciale en pakte net als Wietse Ghesquiere (D0) en Hristo Despeghel (D2) een vier op vier. Invaller Sterre Adam (E6) kon geen match winnen, maar speelde wel twee belles. Tegen de D6 verloor ze slechts met 11-8 in de vijfsetter! Een dag later bewees Sterre dat ze in een goede vorm verkeert met winst in de Beker van West-Vlaanderen (samen met Justine en Sara). De B-ploeg is dit seizoen de verdiende kampioen in Derde Provinciale A.

(đŸ¯đ—ąđ—˛ đ—Ŋđ—ŋđ—ŧ𝘃. 𝗗) 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗖 – 𝗩đ—ŋđ—ļ𝗷

De C-ploeg moest afgelopen weekend niet in actie komen. Zaterdag wordt het seizoen afgesloten in Kuurne, de laatste in de stand. De C-ploeg mag zich opmaken voor een jaartje langer Derde Provinciale, gelukkig met minder ‘byes’ na een algemene hervorming.

(𝟰𝗱𝗲 đ—Ŋđ—ŋđ—ŧ𝘃. 𝗔) 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗗 – 𝗧𝗧𝗖 𝗗𝗮đ—ēđ—ē𝗲 𝗖 đŸ­đŸ¯-đŸŦđŸ¯ ✅

De titel komt nu wel heel dichtbij voor de D-ploeg. Nog ÊÊn keer winnen en het kampioenschap is een feit. De voorlaatste horde tegen Damme C (E2 en 2x E4) werd makkelijk genomen. Gezien het klassementsverschil en het feit dat de bezoekers maar met drie speelden, hielp daar natuurlijk bij. Arne Huyst (E0) is nu quasi zeker van het regelmatigheidscriterium met opnieuw het maximum van de zeges. Ook Quinten Meganck (E0) wist geen enkele match te verliezen. Peter Vanheers (D4) kon 2 van zijn 3 matchen winnen, terwijl Justine Busschaert (D6) ÊÊn wedstrijd won. Mogen we zaterdag de champagne koud zetten en een tweede kampioenenploeg huldigen? Laat ons hopen van wel!

(𝟰𝗱𝗲 đ—Ŋđ—ŋđ—ŧ𝘃. 𝗕) 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗘 – 𝗧𝗧𝗖 𝗗𝗮đ—ēđ—ē𝗲 𝗗 đŸŦđŸĩ-đŸŦđŸŗ ✅

Onze E-ploeg heeft zaterdag een zeer knappe Ên belangrijke zege geboekt in functie van het behoud. Damme D (2x E4 en 2x E6) werd met 09-07 verslagen. Best knap als je weet dat wij met vier E6’s speelden. Sara Verplancke en Wiebe Vanclooster wonnen drie matchen en wisten elk ÊÊn E4 te verslaan. Camille Vanthieghem won twee matchen, terwijl Patrick Ghyoot ook ÊÊn wedstrijd won. Na deze zege is Torhout E haar laatste plek kwijt. Om niet rechtstreeks te zakken zullen er weliswaar punten moeten gepakt worden tegen Nieuwpoort B, de vierde in de stand.

(𝟱𝗱𝗲 đ—Ŋđ—ŋđ—ŧ𝘃. 𝗖) 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗙 – 𝗧𝗧𝗖 𝗚𝘂𝗹𝗹𝗲𝗴𝗲đ—ē 𝗝 đŸŦ𝟱-𝟭𝟭

De F-ploeg was zaterdag de enige ploeg van Torhout die de boot inging. Best goede uitslagen dus voor onze laatste thuismatch van het seizoen. Voor de F-ploeg zeker geen schande aangezien de bezoekers tweede staan en met 3 E6’s en 1 NG speelden. Sam Devos (NG) won alweer drie matchen en is procentueel gezien de vijfde beste speler van de reeks. Lukas Pozzolo (E6) en Axelle Cools (NG) versloegen beiden de NG. Warre Vanslambrouck (NG) bleef helaas achter zonder zeges. De F-ploeg moet de laatste speeldag niet meer in actie komen, dus ze sluiten het seizoen af op de achtste plaats.