Speeldag 5 seizoen 2022/2023

Geplaatst op October 25, 2022 door Maarten Kerkhof.

Een samenvatting van speeldag 5:

๐—ง๐—ง๐—– ๐—ง๐—ผ๐—ฟ๐—ต๐—ผ๐˜‚๐˜ ๐—” – ๐—ง๐—ง๐—– ๐—ข๐—ผ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ ๐—• ๐Ÿญ๐Ÿฎ-๐Ÿฌ๐Ÿฐ โœ…

Onze A-ploeg was gebrand op eerherstel na de jammerlijke nederlaag tegen Gullegem van vorige week. En met 3x C2 en 1x C4 lukte dat briljant tegen Oostende B, dat aantrad met 3x C4 en 1x NG. Oostende was een vogel voor de kat en kon maar 4 wedstrijden winnen. Jordy Caes (C2) pakte knap 4 op 4, Jonas Vanheers (C2) en Aurelio Zutterman (C4) wonnen beide 3 matchen. Xavier Melis had een mindere dag en kon slechts 2x zegevieren. Een makkelijke zege voor onze A-ploeg, proficiat!

๐—ง๐—ง๐—– ๐—ง๐—ผ๐—ฟ๐—ต๐—ผ๐˜‚๐˜ ๐—• – ๐—ง๐—ง๐—– ๐—ข๐—ผ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ ๐—– ๐Ÿฌ๐Ÿณ-๐Ÿฌ๐Ÿต

Na discussie over de ploegopstellingen begonnen de wedstrijden van zowel onze A- en B-ploeg zo’n driekwartier later. Een spijtige gang van zaken dat helaas in een nederlaag resulteerde. De B-ploeg deed het met 2x D0 en 2x D2 nochtans erg goed tegen de C-ploeg van Oostende (met C6, 2x D0 en D2) en was gbrand op de zege. De wedstrijd liep constant gelijk op tot 7-7, helaas op het einde trokken we aan het kortste eind. Gust Swaenepoel (D0) won wel mooi drie partijen, waaronder 2 D0’s. Yoshi Ghyoot (D0) won twee wedstrijden en Hristo Despeghel en Maarten D’hondt, beiden D2, boekten elk 1 zege tegen de D2 die met lege handen naar huis moest. Jammer voor onze B-ploeg, want zij hadden de zege verdiend, iets wat elke neutrale supporter had kunnen beamen.

๐—ง๐—ง๐—– ๐—ง๐—ผ๐—ฟ๐—ต๐—ผ๐˜‚๐˜ ๐—– – ๐—ง๐—ง๐—– ๐—ฆ๐—ถ๐—ป๐˜-๐——๐—ฒ๐—ป๐—ถ๐—ท๐˜€ ๐—” ๐Ÿฌ๐Ÿด-๐Ÿฌ๐Ÿด

De C-ploeg nam het op tegen Sint-Denijs, de ervaren ploeg die nog geen enkel punt had verloren. Aan hun winning streak kwam echter een einde in Torhout. Met 2x D0 en 2x D4 waren de bezoekers sterker opgesteld, want wij speelden met 3x D4 en E0. Maar zoals wel vaker toonde onze C-ploeg dat je nooit zomaar over hen kan lopen, integendeel! Torhout kwam op een gegeven moment 5-3 voor en sleepte er een knap gelijkspel uit, trouwens voor de tweede week op rij! Christof Vermeersch (D4) kende een superdag met 3 zeges, 2x tegen een D4 en 1x tegen een D0. Peter Vanheers en Jack Sam Zhen versloegen beide D4’s, terwijl Justine Busschaert als E0 stuntte tegen de D0, proficiat!

๐—ง๐—ง๐—– ๐—ง๐—ผ๐—ฟ๐—ต๐—ผ๐˜‚๐˜ ๐—— – ๐—ง๐—ง๐—– ๐—ฆ๐—บ๐˜‚๐—ฑ๐—ฒ ๐—• ๐Ÿญ๐Ÿฌ-๐Ÿฌ๐Ÿฒ โœ…

Smude B was de tegenstander van onze D-ploeg. Zij traden met 3x E4 en NG aan, wij met E0, 2x E4 en E6. Het werd een nipte, maar verdiende zege, tevens de derde op vier wedstrijden! Arne Huyst (E0) was onklopbaar, hij verloor slechts รฉรฉn set en won ondertussen alle 8 zijn wedstrijden van dit seizoen. Tijdens, maar ook na de wedstrijden liet hij ook zien mentaal de sterkste te zijn. Quinten Meganck (E4) behaalde drie overwinningen, waaronder 2 E4’s. Dukagjin Suhodolli (E4) pakte 2 zeges en Lukas Pozzolo (E6) รฉรฉntje. Een knap resultaat voor onze ambitieuze D-ploeg. Driewerf hoera!

๐—ง๐—ง๐—– ๐—ง๐—ผ๐—ฟ๐—ต๐—ผ๐˜‚๐˜ ๐—˜ – ๐—ง๐—ง๐—– ๐—ข๐—ผ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ ๐—› ๐Ÿฌ๐Ÿต-๐Ÿฌ๐Ÿณ โœ…

De E-ploeg behaalde haar eerste zege van het seizoen tegen Oostende H, een enorm knappe prestatie! Okรฉ, er was wat hulp van de Oostende-speler die 2 matchen forfait gaf, maar onze jeugdige E-ploeg rondde het toch maar mooi af. En dat met 1x E6 en 3 NG’s tegen 3 E4’s en NG, wow! Sara Verplancke won als NG maar liefst drie partijen, waaronder 2 E4’s. Ze kan het zeker nog ver schoppen. Renzo Deschout (NG) won twee partijen, waaronder zijn allereerste E4 ooit! Josse Casier (E6) en Camille Vantieghem (NG) wonnen elk รฉรฉn wedstrijd, al kende Camille pech door van een E4 in een belle te verliezen. Er zit duidelijk muziek in deze ploeg!

๐—ง๐—ง๐—– ๐—ง๐—ผ๐—ฟ๐—ต๐—ผ๐˜‚๐˜ ๐—™ – ๐—ง๐—ง๐—– ๐—ญ๐—ฎ๐—ป๐—ฑ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ๐—ฑ๐—ฒ ๐—Ÿ ๐Ÿฌ๐Ÿณ-๐Ÿฌ๐Ÿต

Ten slotte hebben we nog de F-ploeg, zij moesten tegen slechts 3 Zandvoorde-spelers aantreden. Wij met 4x NG, zij met 1x E6 en 2x NG. Het werd helaas een nipte nederlaag. Sterre Adam won 2 NG’s, Sam Devos 1 NG. Ze zetten duidelijk stappen! Ten slotte nog een eervolle vermelding voor Wannes Dewulf en Oleg Ermatchenko, die laatste had bijna zijn eerste competitiezege beet, maar verloor met 12-10 in de belle. Laat ons niet vergeten dat het vooral een erg leerrijke ervaring en goede training is voor onze jeugdspelers. Geleidelijk aan verbeteren ze zich en de jeugd zet in het algemeen stappen vooruit dit seizoen.