Speeldag 5 seizoen 2023-2024

Geplaatst op October 20, 2023 door Maarten Kerkhof.

🏓 Een competitieverslag van speeldag 5:

(𝟮𝗱𝗲 đ—Ŗđ—ŋđ—ŧ𝘃. 𝗕) 𝗧𝗧𝗖 đ—Ēđ—ļđ—˛đ—šđ˜€đ—¯đ—˛đ—¸đ—˛-𝗟𝗲đ—ļ𝗲𝗹𝗮đ—ģ𝗱 𝗕 – 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗔 𝟭đŸŦ-đŸŦ𝟲

De A-ploeg stond voor haar moeilijkste wedstrijd van het seizoen, namelijk een uitmatch in en tegen Wielsbeke B, de titelfavoriet in Tweede Provinciale B. Met 2x C0, C2 en C4 stelden zij een ongezien sterke ploeg op. Wij speelden met 2x C2 en 2x C4 en leden een 10-06 nederlaag. Jordy Caes (C2) mag wel terugblikken op een geslaagde avond. Hij won drie partijen (C0, C2 en C4) en mag blijven dromen van een C0-klassement. Xavier Melis (C2), Jonas Vanheers (C4) en Aurelio Zutterman (C4) wonnen elk ÊÊn partij. Een verdiende zege voor de thuisploeg, al willen we toch nog even benadrukken dat de A-ploeg dit seizoen in een ontzettend zware reeks zit, een serieus contrast met de andere reeks in Tweede Provinciale…

(đŸ¯đ—ąđ—˛ đ—Ŗđ—ŋđ—ŧ𝘃. 𝗔) 𝗧𝗧𝗖 đ—Ēđ—ļđ—˛đ—šđ˜€đ—¯đ—˛đ—¸đ—˛-𝗟𝗲đ—ļ𝗲𝗹𝗮đ—ģ𝗱 𝗘 – 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗕 đŸŦđŸ¯-đŸ­đŸ¯ ✅

De B-ploeg blijft doorstomen in Derde Provinciale A, niet onlogisch gezien de sterke klassementen (3x C6 en D0). Tegen Wielsbeke E (D2, 2x D6 en E2) werd opnieuw een ruime zege geboekt. Yoshi Ghyoot (C6) en Maarten Kerkhof (C6) behaalden 4 op 4, Gust Swaenepoel (C6) won 3 partijen en verloor enkel van de sterke D2. Wietse Ghesquiere (D0) had een mindere avond en verloor 2 partijen. De titel blijft het doel van de B-ploeg, pieken op de juiste momenten is dus aangewezen.

(đŸ¯đ—ąđ—˛ đ—Ŗđ—ŋđ—ŧ𝘃. 𝗗) 𝗧𝗧𝗖 đ—ĸđ—ŧ𝘀𝘁𝗲đ—ģ𝗱𝗲 𝗘 – 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗖 đŸŦ𝟱-𝟭𝟭 ✅

Met 2x D2 en 2x D4 bij Oostende en 3x D2 en 1 E0 bij Torhout beloofde het op papier een zÊÊr spannende match te worden in Oostende. Toch werd het dat niet, want onze C-ploeg stond een ganse avond op kop en boekte (ondanks 6 belles) een makkelijke zege. Een teken dat de C-ploeg door niemand onderschat mag worden. Christof Vermeersch (D2), Sander Vandenabeele (D2) en Hristo Despeghel (D2) wonnen 3 van de 4 matchen. Arne Huyst (E0) won knap van de D4 en ‘kreeg’ forfait van de andere D4. Een collectieve topprestatie in Oostende, proficiat! Nu wacht titelfavoriet Mandelhoek C.

(𝟰𝗱𝗲 đ—Ŗđ—ŋđ—ŧ𝘃. 𝗔) 𝗩đ—ŋđ—ļ𝗷 𝗕 – 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗗

De D-ploeg was vrij, maar deed door de nederlaag van concurrent Brugge C toch een goede zaak in de titelstrijd. Nu wacht een rechtstreekse confrontatie met datzelfde Brugge.

(𝟰𝗱𝗲 đ—Ŗđ—ŋđ—ŧ𝘃. 𝗕) 𝗧𝗧𝗖 đ—ĸđ—ŧ𝘀𝘁𝗲đ—ģ𝗱𝗲 𝗙 – 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗘 𝟭𝟲-đŸŦđŸŦ

Door algemeen forfait van hun C-ploeg kan Oostende dit seizoen heel wat schuiven met haar klassementen. Titelfavoriet Oostende F (2x D4 en 2x D6) stond dan ook erg sterk opgesteld tegen onze E-ploeg (4x E6). Een 16-00 nederlaag was dan ook zeker geen schande. Toch konden we in totaal vier sets afsnoepen van de D-spelers. Voor Sara Verplancke, Camille Vanthieghem, Renzo Deschout en Sterre Adam werd het vooral een goed trainingsmoment. De E-ploeg staat – met een match minder gespeeld – mooi in de middenmoot in Vierde Provinciale B.

(𝟱𝗱𝗲 đ—Ŗđ—ŋđ—ŧ𝘃. 𝗖) 𝗗𝗲 đ—Ēđ—ŧ𝘂𝗱đ—Ŋ𝗮𝗹𝗲𝘁 𝗙 – 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗙 đŸŦđŸ¯-đŸ­đŸ¯ ✅

De F-ploeg boekte een zÊÊr ruime zege op verplaatsing bij Houthulst (4x NG). Er werden in totaal slechts drie wedstrijden verloren. Kapitein Wiebe Vanclooster (E6 📸) maakte na jaren zijn comeback voor TTC Torhout en vierde dat met een perfecte 4/4 zonder setverlies. Ook Axelle Cools (NG) pakte mooi 4/4 en moest slechts ÊÊn set afgeven. Sam Devos (NG) won drie wedstrijden, Ruben Van Hove (NG) versloeg twee tegenspelers. De eerste zege van het seizoen voor de F-ploeg in Vijfde Provinciale C, proficiat!