Speeldag 8 seizoen 2022/2023

Geplaatst op November 23, 2022 door Maarten Kerkhof.

Een samenvatting van speelronde 8:

๐—ง๐—ง๐—– ๐—๐—ฎ๐—ฏ๐—ฏ๐—ฒ๐—ธ๐—ฒ ๐—” – ๐—ง๐—ง๐—– ๐—ง๐—ผ๐—ฟ๐—ต๐—ผ๐˜‚๐˜ ๐—” ๐Ÿฌ๐Ÿด-๐Ÿฌ๐Ÿด

Een topper in 2de Provinciale B: Jabbeke (C0, 2x C2 en C4) stond tegenover Torhout (3x C2 en C4). De klassementen lagen erg dicht bij elkaar en dat resulteerde zich ook in een logisch gelijkspel. Toch zat de zege er in. Jordy Caes (C2) was in bloedvorm en won al zijn wedstrijden! Jonas Vanheers (C2) en Xavier Melis (C2) wonnen twee partijen, terwijl Maarten Kerkhof (C4) een complete off-day had en alles verloor. Torhout verloor 2 van de 3 belles, mits wat meer geluk zat er een zege in. Benieuwd wat er dit seizoen nog inzit voor de A-ploeg.

๐—ง๐—ง๐—– ๐—ž๐—ผ๐—ฒ๐—ธ๐—ฒ๐—น๐—ฎ๐—ฟ๐—ฒ ๐—” – ๐—ง๐—ง๐—– ๐—ง๐—ผ๐—ฟ๐—ต๐—ผ๐˜‚๐˜ ๐—• ๐Ÿฌ๐Ÿต-๐Ÿฌ๐Ÿณ

De B-ploeg boekte vorige week een deugddoende zege en trok zonder al te veel stress naar Koekelare, dat in de top drie meedraait in 2de Provinciale A. Torhout trad met 3 spelers aan, maar zorgde ei zo na voor een stunt. Met C4 en 2x D0 werden pas nipt verloren van 3x C4 en D0, eigenlijk een erg straffe prestatie. Aurelio Zutterman (C4) pakte 3 zeges, terwijl Yoshi Gyoot en Gust Swaenepoel als D0 2 zeges boekten, waaronder tegen 1 C4. Geen puntengewin, maar wel een erg goede avond voor ieders persoonlijk klassement!

๐—ง๐—ง๐—– ๐—ฆ๐—ผ๐—ฏ๐—ฒ๐—ธ๐—ฎ ๐—– – ๐—ง๐—ง๐—– ๐—ง๐—ผ๐—ฟ๐—ต๐—ผ๐˜‚๐˜ ๐—– ๐Ÿฌ๐Ÿณ-๐Ÿฌ๐Ÿต โœ…

Ook bij de C-ploeg was het zaterdag een erg spannende wedstrijd. Terwijl de A-ploeg gelijkspeelde en de B-ploeg nipt verloor, boekte de C-ploeg een krappe, maar prachtige overwinning. Met D2, 2x D4 en E6 werd gewonnen van 3x D6 en E0. Voor de start van de laatste 2 wedstrijden stond het nog 07-07, maar Torhout trok aan het langste eind. Hristo Despeghel won als D2 alles, Christof Vermeersch (D4) behaalde 3 overwinningen. Peter Vanheers (D4) versloeg 2 spelers van Sobeka, terwijl Lukas 1 set kan pakken tegen de E0. Als lager geklasseerde vooral een goede training. Proficiat aan de C-ploeg!

๐—ง๐—ง๐—– ๐—ž๐—ผ๐—ฒ๐—ธ๐—ฒ๐—น๐—ฎ๐—ฟ๐—ฒ ๐—˜ – ๐—ง๐—ง๐—– ๐—ง๐—ผ๐—ฟ๐—ต๐—ผ๐˜‚๐˜ ๐—— ๐Ÿฌ๐Ÿฒ-๐Ÿญ๐Ÿฌ โœ…

Ook de D-ploeg stond voor een dichte verplaatsing naar Koekelare, deze keer werd wel gewonnen. Torhout speelde met 2x E0, E4 en NG, Koekelare met E0, E4 en 2x E6. Arne Huyst (E0) en Quinten Meganck (E4) pakten 3 op 4 en mogen tevreden zijn over hun prestatie. Justine Busschaert (E0) en Sara Verplancke (NG) pakten dan weer 2 op 4. Justine had een off-day, terwijl Sara vrij makkelijk won van de 2 E6’s, 0-3 en 1-3. Proficiat aan de D-ploeg dat geregeld sterk uit de hoek kan komen!

๐—ง๐—ง๐—– ๐—ž๐—ผ๐—ฒ๐—ธ๐—ฒ๐—น๐—ฎ๐—ฟ๐—ฒ ๐—— – ๐—ง๐—ง๐—– ๐—ง๐—ผ๐—ฟ๐—ต๐—ผ๐˜‚๐˜ ๐—˜ ๐Ÿญ๐Ÿฐ-๐Ÿฌ๐Ÿฎ

Onze laagste ploeg in 4de Provinciale moest het zaterdag opnemen tegen de hoogste ploeg in 4de Provinciale bij Koekelare. Zij speelden met D4, D6, E0 en NG, wij met 4 NG’s. Dan weet je dat het moeilijk wordt. Camille Vanthieghm en Sterre Adam wonnen wel van de NG, Axelle Cools en Ruben Vanhove bleven helaas zonder zege achter, maar dat is zeker geen schande. Onze E-ploeg doet dit seizoen vooral ervaring op in 4de Provinciale, ze spelen dan ook al het ganse seizoen quasi altijd met 4 NG’s.

๐—ง๐—ง๐—– ๐—ž๐—ผ๐—ฒ๐—ธ๐—ฒ๐—น๐—ฎ๐—ฟ๐—ฒ ๐—™ – ๐—ง๐—ง๐—– ๐—ง๐—ผ๐—ฟ๐—ต๐—ผ๐˜‚๐˜ ๐—™ ๐Ÿฌ๐Ÿฐ-๐Ÿญ๐Ÿฎ โœ…

Omgekeerde cijfers in 5de Provinciale. Torhout F haalde het makkelijk van Koekelare F, een duel tussen 8 NG’s. Warre Vanslambrouck en Floris Degryse konden twee keer zegevieren, maar wat dan gezegd van Wannes Dewulf en Emiel Taveirne. Beide jeugdspelers pingpongen nog maar sinds kort en toonden zaterdag meteen hun klasse met een carrรฉetje. Voor Emiel was het nog maar de eerste keer dat hij deelnam aan de interclub. Beide spelers poseerden dan ook met plezier op de foto na hun prachtprestatie! ๐Ÿ“ธ De F-ploeg pakte op deze manier haar eerste zege van het seizoen, dikke proficiat!