Speeldag 9 seizoen 2023-2024

Geplaatst op November 28, 2023 door Maarten Kerkhof.

đŸ—Ŗī¸ “đ˜Ŋ-đ™Ĩ𝙡𝙤𝙚𝙜 đ™¯đ™šđ™Š 𝙚𝙚đ™Ŗ 𝙗𝙚𝙡𝙖đ™Ŗ𝙜𝙧𝙞𝙟𝙠𝙚 𝙨𝙩𝙖đ™Ĩ 𝙧𝙞𝙘𝙝𝙩𝙞đ™Ŗ𝙜 𝙙𝙚 𝙩𝙞𝙩𝙚𝙡”

Verslag van speeldag 9:

(𝟮𝗱𝗲 đ—Ŋđ—ŋđ—ŧ𝘃. 𝗕) 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗔 – 𝗧𝗧𝗖 𝗞đ—ŧ𝗲𝗸𝗲𝗹𝗮đ—ŋ𝗲 𝗔 𝟭𝟭-đŸŦ𝟱 ✅

De thuiswedstrijd tegen Koekelare A was een echte kraker tussen de nummers 3 en 4 uit het klassement. Op papier beloofde de strijd met 2x C2, C4 en E6 vs 2x C2, C4 en D2 zeer spannend te worden. In de werkelijkheid werd het dat nooit. De A-ploeg won met zware 11-05 cijfers en had daar zelfs maar ÊÊn belle voor nodig. Jordy Caes (C2) en Xavier Melis (C2), die zijn beste vorm lijkt teruggevonden te hebben, wonnen alle 4 hun matchen. Jonas Vanheers (C4) moest zijn meerdere erkennen in de C4, maar won verder wel knap van 2 C2’s (en de D2). Wiebe Vanclooster (E6) viel in en kwam enkele keren dicht bij setwinst. Hij mocht uiteindelijk mee zegevieren in deze toch wel knappe overwinning. Torhout draait ook dit seizoen weer vlot mee in de top 3 van Tweede Provinciale.

(đŸ¯đ—ąđ—˛ đ—Ŋđ—ŋđ—ŧ𝘃. 𝗔) 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗕 – 𝗧𝗧𝗖 𝗞đ—ŧ𝗲𝗸𝗲𝗹𝗮đ—ŋ𝗲 𝗕 𝟭𝟮-đŸŦ𝟰 ✅

Ook in Derde Provinciale stond een echte topper op het programma tussen de 2 titelkandidaten, Torhout B en Koekelare B. De bezoekers hadden zich met C4, 2x C6 en D2 sterk opgesteld tegen ons ondertussen vast viertal (3x C6 en D0). Ook hier beloofde het op papier een gelijke strijd te worden, maar werd het dan in de praktijk nooit. Onze B-ploeg (📸) won met maar liefst 12-04 en deelde Koekelare een ferme klap uit in de titelstrijd. De eerste plek en nakende titel mogen ze in principe niet meer uit handen geven. Yoshi Ghyoot (C6) en Maarten Kerkhof (C6) bezweken niet onder de druk en haalden 4/4. Gust Swaenepoel verloor van 1 C6, maar won op fraaie wijze zijn andere 3 matchen. Wietse Ghesquiere (D2) stond voor zijn eerste echte topper met Torhout en moet zich nog wat aanpassen aan de hogere klassementen. Hij kon uiteindelijk wel een belangrijke zege boeken tegen de D2. Proficiat aan de jeugdige B-ploeg die duidelijk klaar is voor Tweede Provinciale!

(đŸ¯đ—ąđ—˛ đ—Ŋđ—ŋđ—ŧ𝘃. 𝗗) 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗖 – 𝗧𝗧𝗖 𝗚𝘂𝗹𝗹𝗲𝗴𝗲đ—ē 𝗛 𝟭𝟮-đŸŦ𝟰 ✅

Na 3 nederlagen op een rij knoopte Torhout C zaterdag opnieuw aan met de zege, haar 4de op 8 wedstrijden. Tegen 3 ‘man’ van Gullegem H (2x E0 en E2) werd het nooit spannend. Sander Vandenabeele (D2) won alweer al zijn wedstrijden, net als Hristo Despeghel (D2). Maarten D’hondt moest zich enkel gewonnen geven tegen de sterke E0 van Gullegem, terwijl Quinten Meganck een lastige dag had en onder meer 2 belles verloor. We kunnen nu wel stellen dat de C-ploeg met deze overwinning zo goed als zeker is van het behoud. Al jaar en dag is de C-ploeg een waardige middenmoter in Derde Provinciale. Een viertal dat ongeacht de formatie nooit te onderschatten valt.

(𝟰𝗱𝗲 đ—Ŋđ—ŋđ—ŧ𝘃. 𝗔) 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗗 – 𝗧𝗧𝗖 đ—ĸđ—ŧ𝘀𝘁𝗲đ—ģ𝗱𝗲 𝗚 đŸ­đŸ¯-đŸŦđŸ¯ ✅

Heel wat monsterzeges dit weekend, zo ook bij de D-ploeg in Vierde Provinciale. Geen evidentie tegen de vierde in de stand. Torhout D moest zich dit seizoen echter nog maar 1 keer gewonnen geven en won al haar overige wedstrijden. De titel blijft dan ook nog altijd de ambitie. Tegen Oostende G (D6, E0, E2 en E4) werd uiteraard geen risico genomen. Justine Busschaert (D6) kon net als Arne Huyst (E0) alle vier haar wedstrijden winnen. Christof Vermeersch (D2) won drie 3, terwijl Peter Vanheers (D4) er 2 won. Er werden 5 belles afgewerkt, waarvan Torhout er 3 won. De titelstrijd in deze reeks gaat tussen Brugge C en Torhout D. Dat zal wat stress met zich teweegbrengen, maar dat is nu eenmaal deel van de sport.

(𝟰𝗱𝗲 đ—Ŋđ—ŋđ—ŧ𝘃. 𝗕) 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗘 – 𝗧𝗧𝗖 𝗞đ—ŧ𝗲𝗸𝗲𝗹𝗮đ—ŋ𝗲 𝗘 đŸŦ𝟰-𝟭𝟮

De sympathieke buren uit Koekelare zakten zaterdag met maar liefst 4 ploegen af naar Torhout, maar konden slechts met 1 ploeg zegevieren. Hun sterkere E-ploeg (E0, E4, E6 en NG) haalde het namelijk van onze E-ploeg (4x E6). Sara Verplancke en Camille Vanthieghem lieten zich wel alweer positief opmerken. Ze wonnen allebei van de E6 en NG, en zitten op koers voor een verhoogd klassement. Patrick Ghyoot en Renzo Deschout konden helaas geen zege boeken. Kan de E-ploeg volgende week haar derde zege van het seizoen boeken tegen Damme D, de laatste in de stand?

(𝟱𝗱𝗲 đ—Ŋđ—ŋđ—ŧ𝘃. 𝗖) 𝗧𝗧𝗖 𝗧đ—ŧđ—ŋđ—ĩđ—ŧ𝘂𝘁 𝗙 – 𝗧𝗧𝗖 𝗞đ—ŧ𝗲𝗸𝗲𝗹𝗮đ—ŋ𝗲 𝗙 𝟭𝟭-đŸŦ𝟱 ✅

Het was een zÊÊr succesvol weekend voor onze club. 5 van de 6 ploegen konden de winst vieren en het was zelfs nooit spannend. Ook de F-ploeg haalde het ruim van Koekelare, dat op papier zelfs sterker stond opgesteld (2x E6 en 2x NG). Kapitein Lukas Pozzolo (E6) kan zich dezer dagen terug meer focussen op het tafeltennis en dat wierp zijn vruchten af met een 4/4 en 0 verloren sets. Maar ook Sam Devos (NG) kende alweer een prima avond met eveneens 4/4. Ze is zÊÊr goed bezig en maakt een grote kans op de gouden medaille bij de Dames NG op het Provinciaal Kampioenschap. Emiel Taveirne (NG) kon 2x zegevieren, Warre Vanslambrouck 1 maal. Iedereen kon zo zijn duit in het zakje doen, proficiat!