Tussenbalans na heenronde

Geplaatst op December 18, 2023 door Maarten Kerkhof.

📊 We zitten halverwege de competitie. Een tussenbalans na de heenronde:

𝗔-đ—Ŋ𝗹đ—ŧ𝗲𝗴 (𝟮𝗱𝗲 đ—Ŋđ—ŋđ—ŧ𝘃đ—ļđ—ģ𝗰đ—ļ𝗮𝗹𝗲 𝗕)

De A-ploeg staat op een knappe tweede plek met zeven zeges, twee nederlagen en ÊÊn gelijkspel. De titel is normaal gezien voor Wielsbeke-Leieland B, maar we mogen zeker mikken op de top drie. Jordy Caes (C2), Xavier Melis (C2), Jonas Vanheers (C4) en Aurelio Zutterman (C4) hebben hier de meeste wedstrijden gespeeld. Het moet gezegd zijn: in een bijzonder sterke reeks is de A-ploeg dit seizoen uitstekend bezig.

𝗕-đ—Ŋ𝗹đ—ŧ𝗲𝗴 (đŸ¯đ—ąđ—˛ đ—Ŋđ—ŋđ—ŧ𝘃đ—ļđ—ģ𝗰đ—ļ𝗮𝗹𝗲 𝗔)

De B-ploeg staat na de heenronde eerste en won al haar wedstrijden (tien stuks). De titel mogen ze op zich niet meer uit handen geven. Yoshi Ghyoot (C6), Maarten Kerkhof (C6), Gust Swaenepoel (C6) en Wietse Ghesquiere (D0) is het vaste viertal met een winstpercentage van elk minstens 80%. Deze jeugdige ploeg zou zeker niet misstaan in Tweede Provinciale. Bovendien wat meer ervaring na de degradatie van vorig seizoen.

𝗖-đ—Ŋ𝗹đ—ŧ𝗲𝗴 (đŸ¯đ—ąđ—˛ đ—Ŋđ—ŋđ—ŧ𝘃đ—ļđ—ģ𝗰đ—ļ𝗮𝗹𝗲 𝗗)

Een vijfde plek op tien ploegen is de mooie tussenbalans. Met vijf zeges en vier nederlaag is de C-ploeg ook dit seizoen weer een degelijke middenmoter. Ze zitten met andere woorden goed op hun plek. Maarten D’hondt, Christof Vermeersch, Sander Vandenabeele en Hristo Despeghel (allen D2) hebben hier samen de meeste matchen op de teller. De top in deze reeks is trouwens behoorlijk sterk.

𝗗-đ—Ŋ𝗹đ—ŧ𝗲𝗴 (𝟰𝗱𝗲 đ—Ŋđ—ŋđ—ŧ𝘃đ—ļđ—ģ𝗰đ—ļ𝗮𝗹𝗲 𝗔)

De D-ploeg won tot nu toe acht van haar negen wedstrijden en staat knap tweede. De enige nederlaag werd geleden in en tegen Brugge, de huidige koploper. We kenden toen heel wat pech met de verloren belles. Thuis tegen hen winnen en de vooropgestelde titel komt zeer dichtbij, maar makkelijk wordt het zeker niet! Peter Vanheers (D4) Justine Busschaert (D6), Arne Huyst (E0) en Quinten Meganck (E0) werden hier het vaakst opgesteld.

𝗘-đ—Ŋ𝗹đ—ŧ𝗲𝗴 (𝟰𝗱𝗲 đ—Ŋđ—ŋđ—ŧ𝘃đ—ļđ—ģ𝗰đ—ļ𝗮𝗹𝗲 𝗕)

De E-ploeg staat na tien speeldagen laatste, maar telt amper ÊÊn punt minder dan de vierde laatste. Behoud is nog mogelijk, maar we moeten realistisch zijn dat het met deze klassementen moeilijk zal zijn (we spelen meestal met 4 E6’s). Camille Vanthieghem (E6), Sterre Adam (E6), Patrick Ghyoot (E6) en Sara Verplancke) verzamelden hier de meeste wedstrijden, maar de E-ploeg werd ook aangevuld door spelers als Annelies Vermeersch (E2), Lukas Pozzolo (E6), Renzo Deschout (E6) en Julien Degryse (E6).

𝗙-đ—Ŋ𝗹đ—ŧ𝗲𝗴 (𝟱𝗱𝗲 đ—Ŋđ—ŋđ—ŧ𝘃đ—ļđ—ģ𝗰đ—ļ𝗮𝗹𝗲 𝗖)

Onze jeugdige F-ploeg staat na de heenronde op een mooie zesde plek. Sam Devos (NG), Wannes Dewulf (NG), Warre Vanslambrouck (NG) en Ruben Vanhove (NG) waren hier de vier meest opgestelde spelers, maar ook Wiebe Vanclooster (E6), Emiel Blomme (NG), Emiel Taveirne (NG), Floris Degryse (NG), Arthur Segaert (NG), Kieran Bocquez (NG) en Axelle Cools (NG) kwamen hier in actie. Het doel blijft hier natuurlijk om de jeugdspelers kennis te laten maken met de interclub.

We mogen zeker spreken van een goede heenronde 🙂