Speeldag 12

Geplaatst op January 16, 2022 door Maarten Kerkhof.

𝗣𝗮𝗹𝗲𝘁𝗷𝗲 𝗔 – 𝗧𝗧𝗖 𝗧𝗼𝗿𝗵𝗼𝘂𝘁 𝗔 𝟭𝟬-𝟬𝟲
De A-ploeg hervatte de competitie met een uitmatch tegen titelkandidaat Paletje A. Met drie man (C4, C4 & D6) speelde het tegen C4, 2x C6 en D0 en werd uiteindelijk maar nipt verloren. Kamil Wojcik won drie wedstrijden, Jordy Caes boekte twee zeges en Gust Swaenepoel won als D6 knap van een D0. Verder stuntte hij bijna tegen een C6, helaas werd in een belle nipt verloren. We mogen toch vaststellen dat Gust in topvorm is. Vorige week eindigde hij nog tweede in de D-open reeks op het Provinciale Kampioenschap. Volgende week hoopt de A-ploeg terug aan te knopen met de zege tegen Meulebeke


𝗪𝗲𝗻𝗱𝘂𝗶𝗻𝗲 𝗔 – 𝗧𝗧𝗖 𝗧𝗼𝗿𝗵𝗼𝘂𝘁 𝗕 𝟬𝟲-𝟭𝟬 ✅
‘Operatie redding’ lijkt nu echt ingezet door B-ploeg. Tegen Wenduine A, de derde laatste in de stand, werd een belangrijke zege geboekt. We mogen echt wel spreken van een stunt, want Wenduine trad aan met 3x C4 en 1 C6, dat tegenover 1 C4, 2 D0’s en 1 D4 langs onze kant. Jonas Vanheers, de speler van de maand december, trok zijn goede vorm gewoon door en won al zijn matchen, uiteindelijk gaf hij slechts twee sets prijs. Maarten Kerkhof wilde precies niet te vroeg naar huis en versloeg drie C-spelers, telkens na een belle. Twee keer haalde hij een 2-0 achterstand op, mentaal niet te onderschatten. Aurelio Zutterman, de kersverse D0, boekte ook twee prachtige zeges tegen een C4 en C6. Yoshi Ghyoot stuntte tegen de C4 en verloor nog nipt een belle van de C6. De B-ploeg moet uiteraard nog een verre achterstand goedmaken als het zich wil redden, maar met 2 zeges in 3 matchen heeft het wel de smaak te pakken.


𝗟𝗮𝘂𝘄𝗲 𝗙 – 𝗧𝗧𝗖 𝗧𝗼𝗿𝗵𝗼𝘂𝘁 𝗖 𝟬𝟬-𝟭𝟲 ✅
0-16, alsjeblieft! De C-ploeg blijft op kop in Derde Provinciale na een maximum zege tegen Lauwe F. Oké, Lauwe trad aan met ‘maar’ E2, 2x E4 en E6, maar in zo’n wedstrijden moet de focus altijd behouden blijven. Elke match moet uiteindelijk gespeeld worden. Onze vier D4’s hadden die boodschap duidelijk begrepen en lieten geen steek vallen. Peter Vanheers, Christof Vermeersch, Maarten D’hondt en Jerry Feys mogen er dus elk vier zeges bijtellen. Peter Vanheers (📸) wilde het nog even spannend maken met twee belles, maar deze werden uiteindelijk gewonnen. In totaal won de C-ploeg al acht keer dit seizoen! Een dikke proficiat!


𝗣𝗮𝗹𝗲𝘁𝗷𝗲 𝗘 – 𝗧𝗼𝗿𝗵𝗼𝘂𝘁 𝗗 𝟬𝟭-𝟭𝟱 ✅
De D-ploeg boekte haar vierde zege van het seizoen, dit keer tegen Paletje E (2x E6 en 2x NG). Torhout trad aan met D4, E2, E4 en E6. Hristo Despeghel (D4) en Dukagjin Suhodolli (E4) konden de focus goed behouden en verloren geen enkele set! Justine Busschaert won ook vier wedstrijden en is eveneens goed aan de terugronde begonnen. Patrick Ghyoot won drie wedstrijden, enkel van één E6 werd verloren. Met winst tegen 1x E6 en 2x NG kan Patrick best terugblikken op een geslaagde middag. We onthouden: een monsterzege van de D-ploeg en een uitstekende start van 2022! Gefeliciteerd!


𝗣𝗮𝗹𝗲𝘁𝗷𝗲 𝗗 – 𝗧𝗼𝗿𝗵𝗼𝘂𝘁 𝗘 𝟭𝟲-𝟬𝟬
De E-ploeg moest helaas forfait geven wegens een tekort aan spelers. Volgend seizoen zijn ze ‘opnieuw’ vrij. De eerstvolgende match is binnen twee weken op verplaatsing naar Mandelhoek.


𝗗𝗮𝗺𝗺𝗲 𝗘 – 𝗧𝗧𝗖 𝗧𝗼𝗿𝗵𝗼𝘂𝘁 𝗙 𝟭𝟰-𝟬𝟮
De F-ploeg stond voor een moeilijke verplaatsing naar Damme, de tweede in Vijfde Provinciale B. Met 3x E6 en 1x NG bij de thuisploeg tegen 1x E6 en 3x NG langs Torhoutse zijde beloofde het vooral een leerrijke avond te worden. Roel Vermet en Lukas Pozzolo wonnen elk één wedstrijd, telkens van de NG. Straf: Lukas won dit seizoen al 18 NG’s! Slechts tweemaal werd van een NG verloren. Josse Casier en Renzo Deschout kwamen enkele keren erg dicht bij een set, maar trokken helaas aan het kortste eind. Ondanks de nederlaag zijn we als club trots dat we opnieuw vier jeugdspelers konden opstellen in de F-ploeg én zij ervaring konden opdoen. We schenken veel aandacht aan onze jeugdwerking en dit is alvast een goede stap vooruit.